Ciobanii au luat cu asalt Parlamentul

Faceti loc, vin ciobanii… Oricat de simpatic ar parea protestul de ieri, nu pot sa nu scot in evidenta importanta lui. Poate ca multi ar fi inclinati sa rada de eveniment, insa eu unul il privesc destul de serios. Daca imi aduc aminte, prin anii 90 au mai dat buzna in Parlament niste “ciobani” cu casca si bate pentru a obliga un guvern sa demisioneze, personaje de trista amintire despre care nu vom discuta astazi. Ciobanii si protestul lor de ieri m-au facut doar sa imi aduc aminte de acele evenimente urate.

Ciobanii au iesit in strada pentru a-si cere drepturile. Din cate am inteles, nu au voie cu mai mult de 3 caini la stana si nici sa mai pasca iarba cateva luni pe an. Ma, sincer sa va zic, habar nu am cine a facut legea asta si de ce. Nu ii inteleg rostul, caci tara arde si baba se piaptana. Ce rost are sa dai asemenea legi care in primul rand incurca pe cei care isi desfasoara activitati in acel domeniu si platesc taxe la stat. trebuie sa recunoastem faptul ca in 2015, ciobanii au firme si platesc taxe si impozite.

Pai cred ca asa functioneaza tara noastra, niste incompetenti ajung mereu in functii importante si incep sa conceapa legi dupa cum viseaza noaptea sau dupa cum isi imagineaza mintea lor stramba ca ar trebui sa fie tara asta. Si stau si ma intreb totusi ce a fost in mintea lor cand au dat aceasta lege… Cu ce ii incurcau cainii? Am auzit ca era ceva cu vanatoarea si alte aberatii de-astea. Nimic interesant nu am auzit in toate dezbaterile de ieri, am vazut doar niste oameni hotarati si suparati ca li se pun bete in roate dupa ce ca platesc bani la stat din munca lor. Asta e rasplata statului pentru ei.

Leave a Reply