Clipul Zilei: Pasarea Colibri – Vis de primavara

Muzica romaneasca, veche, este precum vinul: cu cat este mai veche cu atat este mai buna, insa nu pentru toata lumea. Putini sunt cei capabili sa inteleaga muzica FOLK si in general muzica romaneasca a anilor 70 – 80 – 90 chiar.

Atunci cand discutam despre muzica, discutam despre personalitate: difera de la persoana la persoana si nu putem acuza niciodata pe nimeni de faptul ca asculta sau nu un anumit gen de muzica. Nu putem asculta manelistii ca asculta manele, nu putem acuza amatorii de opera de faptul ca asculta opera.

Muzica este ceva foarte personal si inseamna traire. Prin muzica, traim o alta viata, departe de contemporan. Din punctul meu de vedere, muzica este un dar de la Dumnezeu care trebuie sa ne ajute sa traim viata mult mai frumos. E precum un drog de care nu te mai saturi niciodata.

Pasarea Colibri si, implicit, Florian Pittis, sunt istorie. Au in spate o intreaga cariera superba ce dateaza dinainte sa ma nasc eu. Formatia a reusit sa ramana in sufletul oamenilor datorita mesajului pe care il transmite: sentimente de iubire, dragoste, romantism, insa uneori si foarte multa veselie.

Melodia “Vis de primavara” vine in ton cu atmosfera de afara, suntem in plina primavara desi gradele din termomentre nu prea concretizeaza acest anotimp. Putem sa ne ducem cu gandul la “acea zi de mai…” si cu siguranta vom resimti niste nostalgii ciudate, pline de vise efemere dar si de realitate in acelasi timp.

Nu ne ramane de cat sa ne bucuram de vremea frumoasa de afara – atat cat este – si sa il ascultam pe Florian Pittis, Pasarea Colibri si al lor “ Vis de Primavara ”. Sa ne aducem aminte de anii 80 dar in acelasi timp sa simtim si un prezent ancorat din ce in ce mai mult in muzica.

Leave a Reply