Clipul Zilei: Smiley – Oarecare

Smiley este un artist al sufletului, melodiile lui sunt foarte apreciate in tara dar si in strainatate pentru simplul fapt ca transmit ceva. Muzica romaneasca se indreapta sau mai bine zis urmeaza cursul celei internationale inspre beaturi din ce in ce mai apasate, iar Smiley reuseste intr-un fel sa contracareze aceasta evolutie cu piese destul de frumoase.

Oarecare este piesa si cand spun piesa ma refer la muzica buna. E drept, fiecare intelege si simte muzica in felul sau, insa trebuie sa fie si o pondere majoritara. Aceasta pondere majoritara este capabila sa faca diferenta intre o piesa buna si una mai putin buna prin intermediul Youtube. Baremul bun – slab este determinat de proporia like – dislike si dupa cum puteti observa, piesa Oarecare sta destul de bine la acest capitol. Acuma, haideti sa fim putin seriosi… Cine e atat de lipsit de inima si de suflet astfel incat sa nu priceapa aceasta piesa? Cine sa fie oare omul de tinichea, astfel incat sa nu simta versurile?

Clipul este unul destul de interesant, din care bineinteles ca nu lipseste nici Sexy Pavel Bartos. Cei doi s-au facut cunoscuti poporului inca de pe vremea lansarii Romanii au Talent, asa ca e destul de clar faptul ca alcatuiesc un cuplu perfect(no homo). Ideea regizarii mi se pare destul de originala, filmul mut este standardul comediei si polul nordic al cinematografiei timpurii. Desi filmul alb negru este o extrema, clipul lui Smiley – Oarecare, va strange cu siguranta milioane de vizualizari in doar cateva luni. Eu unul am fost putin surprins de faptul ca pana in acest moment are doar vreo 700k de vizualizari pe Youtube, insa trebuie sa ne gandim si la faptul ca in Romania, nu prea mai exista sensibilitate. Asemenea melodii se adreseaza unui sector destul de restrans.

Leave a Reply