Clipul zilei: UB 40 – Kingston Town

Melodia Kingston Town a celor de la UB40 iti induce o usoara stare de reverie din care nu vrei sa te mai trezesti. Transmite atata liniste si pace interioara, incat iti e dificil sa iti mai doresti intoarcerea in cotidian. Orasul Kingston are o bogata istorie pentru fenomenul / religia Rasta, din acest motiv majoritatea cantaretilor de muzica reggae nu au cum sa il rateze din piesele lor.

Ascult piesa aceasta de obicei atunci cand sunt suparat sau dezamagt. Atunci cand am parte de un esec si simt nevoia de incurajare. Ma ajuta sa ma desprind pentru 5 minute macar de cotidian si sa intru intr-o lume in care problemele nu ma pot atinge. Ar fi frumos ca fiecare dintre noi sa avem un Kingston Town al nostru… Sau oare il avem deja? Cert este faptul ca sufletul nostru are nevoie de pace si de linste iar muzica reggae practic se inchina la aceste doua importante trasaturi. Pacea trebuie sa domneasca pe intreaga planeta, nu numai in sufletele noastre sau numai in Kingston.

As vrea sa vad si eu ziua cand in Romania se va trai ca in piesa celor de la UB40, adica oamenii sa fie frumosi la suflet, sa aiba incredere unii in altii, sa nu se pacaleasca reciproc, sa nu existe nici macar gandul de teapa, d’apai tentativa in sine. Mi-ar place sa vad o Romanie ai carei oameni sunt iubitori si afectuosi, corecti si cinstiti. Cer oare prea mult?

Se pare ca da, de multe ori inclin sa cred ca cer prea mult tin moment ce realitatea ma contrazice de fiecare data cand ies pe starda. Imi vine sa intru inapoi in casa dupa doar 5 minute de salbaticie urbana si sa dau play melodiei Kingston Town a celor de la UB40.

 

Leave a Reply