Concediu la Predeal

Doresc sa incep si eu precum Creanga si sa spun ca nu stiu cum sunt altii, dar mie imi place muntele. Pur si simplu credca ne nastept cu pasiunea pentru munte sau pentru mare. Dupa o viata de munca, dupa un an de zile de stres incepem sa ne cautam un loc in care sa ne retragem frumos si sa ne incarcam bateriile.

Omul nu este robot. Nu poate sa munceasca non stop, are nevoie si de o mica pauza. M-am gandit mai d emult ce ar insemna sa nu depindem de nevoile firesti precum somnul. Sa muncim asa non stop fara sa obosim sau sa nu fim niciodata nevoiti sa dormim. Dupa cum stie toata lumea, o treime din viata se doarme. Visele sunt singurele care ne ram in urma acestei activitati.

Acum este luna Iulie, peste tot vacantele sunt in toi. Se vede asta si in volumul vanzarilor de la locul de munca. Dupa aproape 2 ani de lucru continuu am inceput sa invat cu precizie de ceasornic momentele cand oamenii vin si se intorc din concediu, raportandu-ma doar la cifre.

Anul trecut nu am reusit sa imi iau concediu. Lipsa personalului care sa acopere turele la serviciu a fost factorul cheie. Anul acesta, firma a mai crescut cu doi angajati si nu cred ca se va mai pune aceasta problema. Vreau sa plec sa ma relaxez. Am inceput inca din primavara sa caut oferte cazare Predeal. Eu sunt cu muntele. Am mare bafta cu Baile Herculane, sunt foarte aproape de mine si reusesc sa mai dau cate o fuga pe acolo din cand in cand. Herculane nu se compara cu Predealul. Muntele adevarat se afla in centrul tarii si sunt sigur ca anul acesta nu il voi rata. Parca zace in mine o dorinta prea mare ca sa ma mai pot opri. Poate si pasiunea mea pentru munte are un cuvant important de spus, mai mult ca sigur are.

Indiferent unde alegem destinatia, la mare sau la munte important e sa ne bucuram de concediu, sa nu uitam ca suntem oameni si ca trebuie sa ne relaxam din cand in cand. Nu trebuie sa devenim roboti.

One Response

  1. lichiresti July 22, 2014

Leave a Reply