Contabilitatea la PFA – nimic dificil, insa nu te ajuta nimeni

E destul de dificil sa pornesti la drum de unul singur intr-o chestie de genul PFA sau SRL-D. Ei bine, eu am pornit singur, nu am avut “o contabila smechera” care sa ma ajute asa cum au majoritatea celor care se apuca de afaceri. Bine, ceea ce fac eu nu se cheama afaceri, mai de graba se numeste un business. Am incercat pe cat posibil sa imi cladesc un brand in sfera asta de content writing si cred ca am reusit.

Contabilitatea la PFA e destul de simpla, nu ai nevoie de o stampila autorizata pe care sa o platesti ca la SRL. Lucrurile aici sunt destul de simple si cred ca cei care au PFA pot sa imi confirme. Este unul dintre avantajele pentru care am optat catre aceasta forma. SRL-ul este mult mai complicat si eu nu am nevoie de asa ceva. Mie imi trebuie un lucru simplu care sa functioneze si atat deocamdata chiar daca e posibil ca la SRL sa fie taxele mai mici, in special SRL-D.

Nu am fost niciodata genul de om care pentru 5% extra sa schimbe totul, sa faca pe dracu in patru doar sa ii aiba in buzunar. Daca am discuta despre sume magnifice as mai zice, insa pentru mine e destul de ok. Eu prefer simplitatea si o forma care sa nu imi dea batai de cap. Multi uita de faptul ca SRL-ul implica multe alte costuri precum contabilitatea autorizata si asa mai departe. sunt lucruri de luat in calcul atunci cand va hotarati sa deschideti o firma.

La PFA, nu te ajuta nimeni, eu am bafta si mai dau cate un telefon celor cu softul de facturare atunci cand nu stiu ceva, insa cam atat. In rest nu prea gasesti informatii pe nicaieri in legatura cu proceduri sau cu taxele ce trebuiesc platite in stanga si in dreapta.

Leave a Reply