Copiii trebuie sa aiba drag de medicul dentist

Copiii din ziua de azi sunt foarte neastamparati si mult mai greu de obisnuit cu medicul dentist, lucru constatat de varul mei care lucreaza in domeniu. Pe masura ce am avansat ca societate, copiii au capatat din ce in ce mai multa personalitate, care nu a fost bine stapanita de parinti. Adevarul este ca nu exista o carte care sa te invete cum sa iti cresti copilul. Evident, s-au scris chestii de-astea, insa nu exista un tipar care sa se potriveasca pe toti copiii, sunt doar idei generale care de multe ori nu folosesc la nimic. Revenind la medicul dentist, exista o clinica de stomatologie copii care si-a pus in plan sa aduca dragul de dentist mai aproape de cei mici.

Vizita la dentist in copilarie te salveaza de tratamente costisitoare la maturitate

Dupa cum spuneam mai sus, e destul de necesar sa reusim sa apropiem copiii de dentist, sa ii convingem sa mearga la control destul de regulat intrucat tratamentele stomatologice nu sunt decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate daca treci de o anumita varsta si de obicei sunt destul de costisitoare. Si pana la urma, ce e mai simplu? Sa previi sau sa tratezi? E clar ca toti trebuie sa ne educam copiii astfel incat sa previna orice interventie nedorita la medicul stomatolog si sunt de parere ca cu cat ii vom duce mai des la o clinica special destinata lor, cu atat se va risipi frica de medic. Tuturor ne este frica de medici, insa trebuie sa fim realisti si sa ne gandim de doua ori: ce e mai ieftin? Un control de rutina sau un tratament?

Cursurile de igiena, foarte recomandate pentru cei mici

Ca sa nu ajunga la tratamente, copiii trebuie sa vada destul de des medicul dentist atunci cand sunt mici. Sa evitam orice posibilitate ca acestia sa aiba nevoie de tratamente dupa varsta de 18 ani. Ii putem invata tot ce trebuie daca ii inscriem la un curs de igiena, prin intermediul caruia vor intelege cat de mult conteaza sa se spele pe dinti, pe maini, pe cap destul de frecvent.

3 Comments

  1. Ioana June 15, 2016
  2. Ioana August 25, 2016
  3. Catalin November 10, 2016

Leave a Reply