Copilaria

Cea mai frumoasa perioada din viata. Toata lumea ar vrea sa mai fie o data copul, cel putin. Atunci cand esti micut, nu ai griji si nu ai stres. Poate sa fie considerat singurul stres scoala? Ar putea… mai e putin si incepe scoala, 15 septembrie este la o aruncatura de bat, mai e o saptamana doar. Tin minte cum ma simteam atunci cand eram la scoala si se duceau cele 3 luni de vacanta. Pe o parte ma cuprindea o tristete groaznica, pe alta parte ma bucuram ca imi voi revedea colegii disparuti din peisaj pentru 3 luni de zile. Ne revedeam in prima zi pe care o petreceam povestind cine ce a facut in vacanta. Dupa, incepea chinul.

Foarte multi copii vad scoala ca pe un chin. Adevarul este ca nu se face absolut nimic pentru a crea celor mici interes pentru studiu. Sistemul de invatamant romanesc este vechi si comunist. Dupa 25 de ani de la revolutie se preda aceeasi materie, in acelasi stil. Nu e de mirare ca te apuca plictiseala si doresti altceva.

Dupa scoala, ne vedeam cu amicii in fiecare sfarsit de weekend. Parintii nu ne prea lasau afara in timpul saptamanii. Scoala era lege si trebuia sa ne facem temele si sa invatam. Era primordial sa devenim cineva in viata.

Zilele de nastere erau cele mai asteptate. Desi nu aveam loc in casa, preferam sa ne calcam pe picioare pe 2 metri patrati, dar sa fim toti impreuna. Astazi, lucrurile s-au schimbat destul de mult. Cine vrea sa faca o petrecere poate sa inchirieze un local, ori sa apeleze la firme specializate in asa ceva, capabile sa ofere si animatori, meniuri, etc. Pe www.momente-magice.ro gasiti exact ce va povesteam mai sus. Furnizeaza servicii de calitate la un pret destul de bun. Parintii ar fi intotdeauna dispusi sa plateasca niste bani in plus dar sa scape de chestia cu organizatul si mai ales CURATENIA de dupa. Atunci cand ai o petrecere de copii, locul cu pricina va deveni in scurt timp un loc in care pare ca a picat o bomba. Nu o spun cu rautate, asa sunt copiii. Pierd din ansamblu lucrurile serioase. Daca ar fi seriosi la varsta aceea nu ar mai fi copii, nu? Inocenta si naivitatea au rolul lor in viata fiecaruia dintre noi.

Dupa cum spuneam, oricare dintre noi ar vrea sa mai fie copil macar o data. Viata fara stres e de nepretuit. Odata ce te-ai maturizat nu mai exista cale de intoarcere spre liniste si pace. Copilaria s-a sfarsit si esti pe cale sa devii un om in toata firea. Procesul de maturizare dureaza ani de zile, insa, nu reuseste sa smulga din tine si ultima ramasita de copil. Purtam cu noi in suflet acele amintiri minunate si acea naivitate suprimata insa de maturzare.

Leave a Reply