Copilarie

Copilaria este cea mai frumoasa perioada din viata noastra. Nu avem griji, nu avem contact cu adevarata realitate. Odata ce incepe procesul maturizarii, incepem sa devenim sentimentali, sa devenim stresati si ne schimbam. Imi pare rau ca viata nu este compusa doar din copilarie, ar fi fost frumos… Tin minte cand eram mic, singura mea grija era scoala. Atata. Trebuia doar sa iau note mari la scoala si sa invat. Altceva nu mi se mai cerea. Poate uneori sa fac curatenie in camera sau sa merg sa cumpar cate o paine ori sa duc gunoiul. Nu exista responsabilitati atunci cand esti copil, este o perioada de inocenta pura si naivitate care nu se va mai intoarce niciodata. Ar fi un exercitiu de imaginatie destul de frumos sa incercam sa vdem o lume in care nu ne maturizam niciodata si murim la 90 de ani copii.

Desi copilaria nu se mai intoarce niciodata, ea ramane activa in sufletele noastre. Sufletul de copil nu dispare niciodata din noi. Mereu ne vine chef de joaca, exact ca atunci cand eram micuti. Am vrea sa stam toata ziua sa ne jucam cu jocuri Lego sau cu masinute. Am toate jucariile de atunci, nimic nu am aruncat. Am un dulap plin de jocuri cu Lego City. Constructiile erau pasiunea mea atunci si cand cineva ma intreba ce meserie o sa am atunci cand o sa devin mare, raspundeam mereu ca o sa fiu macaragiu. Prietenii spuneau doctori, avocati, si alte functii de-astea importante auzite pe la parinti. Eu voiam sa fiu macaragiu.

Cei care doresc sa faca cadou copiilor niste joculete cu adevarat interesante, care dezvolta imaginatia si dexteritatea, Noriel este solutia. Jocurile lego nu se compara cu jocurile pe calculator. Oricat de multa tehnologie ar exista, tot jocurile clasice sunt mai frumoase.

Leave a Reply