Creativitatea se naste din parinti creativi

Am discutat cu multi prieteni problema tinerei generatii si faptul ca cu cat avansam ca si societate, se simte o lipsa tot mai acuta de personalitate si de caracter prin randul tinerilor. Romania e o tara destul de ciudata. Dupa 25 de ani de capitalism pe care fiecare cetatean l-a inteles in felul sau, avem parte de o comunitate dezbinata in care personalitatea nu are ce cauta. Se copiaza de la doctorate in randul ministrilor, pana la personaje negative ale micului ecran. Tanara societate nu mai stie sa faca distinctia intre bine si rau, influentati uneori si de niste parinti slab pregatiti intelectual. Parintii trecuti de 40 de ani au trait si ei o perioada buna de timp in comunism dar si in capitalism. Au avut ocazia sa invete ce inseamna asuprirea dar si libertatea. Fiecare a ales sa dezvolte o personalitate exact asa cum a dorit, fara sa mai tina cont de bine si de rau. Nu sunt de condamnat, caci omul asuprit odata eliberat, nu mai asculta de nimeni si de nimic. Exact cum ai incerca sa pui din nou lantul la gatul unui caine fugit dupa 5 ani de captivitate.

Parintii acestia de 45 de ani si uneori peste nu au o educatie foarte buna, multi nu au facultate si nici o calificare serioasa. Au dat nastere unei generatii care astazi nu reusesc sa promoveze bacalaureatul de cat in proportie de 30 -35%. Copiii acestia care pica bacul nu au personalitate si nici prea multa inteligenta. De unde personalitate si inteligenta daca ai lor parinti nu au avut parte la randul lor de o educatie aleasa? Gena se mosteneste si astfel, mergem din rau inspre mai rau. Rar de tot mai gasesti tineri cu personalitate capabili sa creeze arta prin munca pe care o depun. Acuma, sincer, chiar daca ar exista si acesti tineri in cantitate mai mare, pentru cine sa produca ei atata arta cand lumea nu mai stie altceva inafara de Tonciu, Capatos si Buruiana?

Intotdeauna apreciez talentul, creativitatea si personalitatea, mai ales daca ele se regasesc sub forma unui atelier de creatie publicitara sau artizanala. Daca vreti sa vedeti unul de nota 10, dati un click aici. Pacat ca nu avem o populatie orientata inspre frumos si inspre inteligenta. Daca vom continua in acest ritm ne von dizolva de tot ca popor, ca integritate sociala.

Dupa cum spuneam, creativitatea se naste din parinti creativi si doar noi suntem in masura sa readucem Romania pe linia de plutire. Cu rabdare, calm si multa vointa, vom reusi sa creem in jurul nostru personalitatea pe care o dorim cu totii, Romania de care tuturor ne e dor la un moment dat. Nostalgia netraita a unor vremuri pe care ni le imaginam poate fi piatra de temelie a schimbarii.

One Response

  1. Dragos March 26, 2015

Leave a Reply