Creste sansele pentru a gasi un loc de munca

Locurile de munca in Romania sunt destul de putine. In ultimii ani, tara se confrunta cu un somaj cumplit conform datelor oficiale, si cu unul dezastruos conform cifrelor reale. Stim cu totii ca acele cifre scoase de ANOFM cuprind doar oamenii luati in evidenta iar in realitate, fara loc de munca sunt de doua ori mai multe persoane.

Ei bine, cum poti face totusi ca sa iti gasesti un loc de munca? Ce solutii avem?

Drumurile la portile Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca nu iti vor rezolva problema. niciodata posturile afisate pe acele tabele nu sunt ceea ce par. 70% din ele sunt ocupate inca dinainte de a se lipi foaia pe afisier… Evident, sunt puse pe acele foi in colaborare cu ceva patroni, sa para AJOFM-ul ca isi face treaba si ca, iata, a pus la dispozitia oamenilor locuri de munca. Este o marlanie specifica Romaniei si atat, nu mai e nimic de spus. Faci poteca pana la AJOFM si inapoi fara nici un rost.

Singrua solutie care ramane valabila este internetul. Indiferent de orasul in care locuiesti, ai sanse destul de mari sa iti gasesti un loc de munca daca aplici online. Tot ce trebuie sa faci tu este sa-ti creezi un cont pe site-urile de profil, de exemplu hipo.ro si sa iti completezi CV-ul. Puteti descarca tot de acolo diferite modele de CV in functie de ocupatie, click aici pentru detalii.

Traim intr-o lume din ce in ce mai ancorata in tehnologie si mai dependenta de internet, asa ca nu e de mirare ca salvarea noastra vine de la internet. Pe masura ce evoluam, aceasta minune a secolului 21 va evolua si va reusi sa creeze ancore din ce in ce mai stabile intre oameni. Deja isi face treaba cu brio si ne ajuta in viata reala oferindu-ne posibilitatea sa avem un job. Ce ANOFM nu e in stare sa faca, face internetul. Este in avantajul nostru, asa ca nu putem de cat sa ne bucuram ca exista aceasta alternativa.

Cu totii ne dorim sa avem posiblitatea de a ne dezvolta cariera si viitorul iar intr-o tara precum Romania, care nu ofera nici amcar locuri de munca, sansele noastre sutn destul de limitate. Suntem datori sa incercam. Suntem datori sa reusim si sa ne facem un viitor in ciuda faptului ca aparent, nu avem nici o sansa.

Leave a Reply