Crestem preturile daca scade TVA-ul

Am observat astazi faptul ca preturile in magazine au inceput sa fie cam umflate fata de cum le stiam eu la inceputul lunii. Cate 20 de bani la unele, cate 10 bani la altele, in functie de valoarea fiecaruia probabil. Comerciantii au auzit de ceva ieftiniri care ar trebui sa apara odata cu reducerea TVA ce ar trebui sa aiba loc peste cateva luni. Tipic romanesc… Atunci cand patronii castiga, sa castige cat mai mult. Atunci cand au de pierdut, sa nu piarda nimic.

De-asta lucrurile in tara asta merg atat de prost, pentru ca cei care fac parte din economie se gandesc numai si numai la propriul buzunar. Observ treaba asta si in comertul cu carburanti. Sunt curios pe ce mai dau vina acum comerciantii de produse petroliere pentru scumpirile din ultima vreme. Motorina a ajuns aproape 5.90 cea mai ieftina de la 5.11 cat a ajunsese prin ianuarie. Au inceput sa o bage p-aia cu dolarul si alte minciuni. Acuma ce a mai crescut de meritam asemenea umflari de preturi? Ca dolarul e acolo unde era si acum 2 luni, barilul de petrol nu are unde sa mai creasca. De ce am ajuns bataia de joc a pompagiilor? Parca am avea salarii de mii de euro pe luna si am avea de unde sa dam atatia bani, insa suntem singura tara din UE in care cetatenii nu isi permit nici macar un plin de benzina pe luna.

Asta e Romania, toata lumea isi bate joc de cel necajit si de client cu alte cuvinte. Asta se intampla in domeniile in care oamenii depind de prodsele respective: alimente, carburanti si farmaceutice. Avem nevoie de toate pentru a putea trai si din pacate, am ajuns bataia de joc a comerciantilor dornici sa se pricopseasca peste noapte.

Leave a Reply