Cretinismul suprem al perioadei: sa fim mai buni de sarbatori

De cativa ani buni am observat ca exista un cliseu de presa, grav raspandit care spune “sa fim mai buni de sarbatori” si culmea chiar da roade. Exista oameni care in aceasta perioada fac donatii, cadouri pe la casele de copii si asa mai departe. E bine ca se gandesc la cei defavorizati, insa intrebarea mea elementara este de ce trebuie sa te gandesti la ei numai in aceasta perioada? Adica nu pricep… Omul trebuie sa fie bun tot timpul anului, nu doar de sarbatori. Bine, exista acea clasa de cretini care sunt superstitiosi si au impresia ca facand asemenea fapte bune li se spala pacatele adunate peste an.

Dar sa nu bagam si biserica in aceasta discutie. Oamenii tind intotdeauna sa incerce lucruri noi si e pacat ca le incearca numai de sarbatori. Noi trebuie sa fim buni mereu, nu doar de Craciun. Daca vrei sa faci o fapta buna o poti face oricand, nu trebuie sa astepti neaparat Craciunul. Unii nu inteleg faptul ca cel putin religia noastra asta ne indeamna, sa fim buni mereu. De unde tampenia asta cu “sa fim mai buni de Craciun”? E cel mai cretin lucru pe care l-am auzit in viata mea. Atunci cand faci o fapta buna nu trebuie nici sa bravezi, nici sa astepti un moment anume. Cand vezi ca cineva are nevoie de ajutor, ajuta in momentul in care observi, nu peste 6 luni cand vine perioada de facut fapte bune.

Nu cred ca ne vom vindeca vreodata de prostie, asta clar e prostie. Nu pot sa o numesc cretinism in continuare intrucat cretinismul e ceva destul de separat de prostie din punctul meu de vedere. Intr-o tara crestina am ajuns sa facem fapte bune doar de doua ori pe an? De Craciun si de Paste?

Leave a Reply