Cruci de marmura pentru cavouri. Merita sau nu?

Crucile de marmura sunt destul de putin vizibile in cimitire si asta din cauza faptului ca au un pret destul de ridicat. Cu toate acestea, sunt de parere reprezinta un etalon al respectului pentru cel trecut in nefiinta. Oamenii au intentia sa cam uite pe cei cu care au trait o viata intreaga destul de usor, iar de cele mai multe ori, mormintele acestora arata ca dupa razboi. Dupa ani buni, timpul isi spune cuvantul asupra mormintelor si cavourilor si de cele mai multe ori trebuie refacute complet, de la cruci pana la interioare.

Ei bine, va spun ca aceste curci de marmura sunt mult mai rezistente in timp. Sunt genul pe care le cumperi o data si nu au nevoie de intretinere de cat o data la nu stiu cat zeci de ani. In plus, reprezinta un fel de monument ceva mai fastuos, nu o simpla cruce din lemn. Cei care aleg sa puna cruci din lemn pe la morminte ori sunt saraci lipiti, ori nu doresc sa investeasca in respectul pentru cei trecuti in nefiinta. Urat obicei si intr-un caz si in altul. Daca pe cei saraci ii poti intelege.

Si totusi sunt multi care se intreaba daca se merita sau nu aceste cruci de marmura. In afara de durabilitate si aspect mai au ele oare vre-un avantaj? Ei bine, depinde cum privesti problema. Mereu am fost de parere ca un mormant trebuie sa fie un fel de monument prin care cinstim permanent pe cei care nu mai sunt aproape de noi. Daca ar fi dupa mine, eu unul as construi cavouri destul de impunatoare pentru ca ele vor fi cele care vor aduce aminte de importanta celor ce nu mai sunt.

Bine, nu ma intelegeti gresit, nu ma refer la acele cavouri gen casa pe care tiganii le fac prin cimitire. Un cavou impunator nu inseamna o constructie mare ci una de calitate, moderna. Cate cavouri de calitate vezi prin cimitire? Foarte putine inspre deloc. Din pacate aceasta este realitatea. Oamenii aleg sa lucreze cu cei ce ofera ieftinea fara sa se gandeasca la aspectul general sau la durabilitate cand vine vorba despre cavouri sau cruci. Se fac si cruci de marmura prin cimitire, insa nu sunt deloc interesante. Prea multa simplitate cred ca scoate in evidenta micimea noastra si lipsa de respect pentru cei cu care am trait.

Leave a Reply