Cu cât mașina e mai scumpă, cu atât șoferul e mai nesimțit

Trăim în cea mai săracă țară din Uniunea Europeană. Majoritatea românilor care muncesc cinstit și legal au un salariu de 1000 de lei net, bani în mână. Cu toate acestea, dacă ne uităm pe stradă vedem mereu foarte multe mașini scumpe, mașini de zeci de mii de euro care ne duc cu gândul la hoție, la țepe, la găinării, și așa mai departe pentru că dacă ar exista antreprenori atât de prosperi în Severin, nu ar fi cel mai sărac oraș din țară după Vaslui, nu? Evident că aici se fură la greu, e singura modalitate prin care îți poți permite o mașină de zeci de mii de euro într-un oraș în care se moare de foame, într-un oraș în care stai ani de zile pe bară până să găsești un loc de muncă decent cât de cât.

Ei bine, nu am o problemă cu faptul că unii nu vor să muncească. M-am obișnuit cu ideea că foarte multă lume preferă să fure. E mai simplu, rezultatele sunt imediate. Cum să stea românul cu credite zeci de ani ca să își cumpere o casă? El vrea casă acum, în momentul ăsta și o vrea toată odată, nu în rate pe care să fie nevoit să le plătească ani la rând. Cum să muncească el ani la rând? Munca e pentru proști, fraieri sau tractoare în România. Cum să-și cumpere el Dacia Logan? Cum să se înjosească el cu o asemenea mașină? Românului îi trebuie BMW și cât mai scump. Un Seria 7 ar fi ideal pentru că e la fel de lung precum trecerea pentru pietoni și o poate ocupa toată atunci când șoferul are chef să fie nesimțit. Cu cât mașina e mai scumpă, cu atât șoferul e mai nesimțit.

Sunt curios în ce țară din lumea asta oamenii „săraci” mai au Seria 7. Sunt curios ce taxe a plătit la stat proprietarul mașinii, ce muncește el din moment ce în cel mai sărac oraș din țară, își permite Seria 7? Sunt curios în ce țară din lumea asta șoferii mai parchează pe trecerea de pietoni, în sensul giratoriu și nimeni nu le face absolut nimic.

Leave a Reply