Cu mintea limpede

E destul de greu in ziua de azi sa mai ai puterea de a judeca corect in orice imprejurare. Stresul creste continuu, incet si direct proportional cu evolutia noastra ca si societate. Inca din cele mai vechi timpuri, omul a incercat diverse metode de relaxare. Se simtea nevoia inca din antichitate de a elibera aceasta povara psihica numita ulterior stres. Se simtea nevoia revenirii la starea de bine initiala.

Astazi, lucrurile stau cu totul altfel. Desi avansam continuu, scara stresului este mereu ascendenta. De exemplu, sa luam traiul in Roimania. E drept, dupa 25 de ani de la revolutie, avem libertatea de a spune ce gandim, insa am pierdut siguranta zilei de maine. Comunismul, un concept bun insa prost aplicat, a reusit pe alta parte sa creeze siguranta sociala si bunastare. Inainte de anii 90 cand lucrurile au degenerat, infometarea populatiei a dus la schimbarea regimului. Oamenii au vrut libertate si bunastare, astfel a aparut capitalismul.

Dupa 25 de ani de capitalism inteles de fiecare cum a dorit, astazi nu mai avem nici o siguranta in societate, nici vorba de serviciu, de familie sau de incredere in oameni. Lucrurile au luat o intorsatura pe care eu, la 26 de ani, o vad ireversibila. Exista atat de mult stres printre noi, incat nu mai putem avea parte de o viata normala. Stres la locul de munca, stres in trafic (nimeni nu mai are rabdare), stres in familie din cauza neajunsurilor si asa mai departe. Stresul in societatea din ziua de azi atinge cote maxime si intr-un fel sau altul, trebuie sa invatam sa il eliberam.

Patronii care tin la angajati (stiu, se pot numara pe degete), le pot cumpara un fotoliu cu masaj pentru la birou de pe www.masatto.ro. Pornim de la ideea de productivitate. Cu cat un angajat este mai relaxat si se poate concentra mai bine, cu atat va fi mai productiv. Eliberarea de stres este esentiala. Stiu ca toti si-ar dori patroni care sa se gandeasca la angajati, insa deocamdata ramanem doar cu imaginatia ce uneori, ne mai joaca feste. Sa ramanem cu mintea limpede, zic.

Leave a Reply