Cu muzica in suflet

Muzica in general e o stare de spirit ce incearca sa fie transmisa cu ajutorul acordurilor. Impletita perfect cu dansul, muzica este capabila sa transmita sentimente de o varietate extrem de larga. Muzica place tuturor si sincer sa fiu nu cred ca exista om caruia sa nu ii placa un anumit gen muzical. In Romania, manelele au invadat mentalitatea colectiva si din pacate nu mai putem scapa de ele. Acestea s-au mulat perfect pe mintea unui popor slab dotat intelectual. Daca publicul le vrea, acestea sunt produse. Exact aceeasi poveste o intalnim si la televizor, pe micile ecrane, unde se difuzeaza numai aiureli generatoare de rating si inclusiv bani.

Revenind la muzica, pasiunea noastra a tuturor. Imi aduc aminte de anii 80 pe care desi nu i-am trait, ii simt. Atunci cand revad clipurile acelor ani simt ca am trait si eu atunci. Parca vad o adevarata desfasurare de echipamente audio si casti profesionale intr-un studio de inregistrari din anii 80. Oameni cu parul lung cantand de zor. Desi tehnica nu era atat de avansata ca astazi, nu existau calculatoare, exista suport pentru dezvoltarea de muzica buna. Etalonul anilor 80 ramane calitatea, fidelitatea sunetului, melodiile compuse atunci si ascultate 30 de ani mai tarziu.

Muzica buna dainuie intre decenii. Dovada faptul ca muzica anilor 80, cea a anilor 90 este inca vie prin intermediul radiourilor. Desi astazi oricine se poate apuca de creat muzica atata timp cat o intelege, nu va dainui peste ani decat muzica buna. Poti oricand sa intrii intr-un magazin audio si sa iti cumperi toate ustensilele necesare, dar e nevoie totusi de calitate, foarte multa munca si 1% geniu. Toti avem muzica in sange, important este sa o cernem si sa o alegem pe cea de calitate.

Leave a Reply