Cu nevasta sau fara?

Ei bine, aceasta e o discutie care ar putea lejer sa dureze vreo 10 pagini. Problema sta in felul urmator: scopul in viata este familia. Punct. Cunosc oameni care au ajuns la 50 de ani si nu au fost casatoriti niciodata. Sunt oameni care nu au avut copii. Poate le-a placut sa se distreze prea mult si nu au mai simtit cand a trecut viata pe langa ei. Mi-e greu sa imi imaginez ce vor face acesti oameni, odata ajunsi la batranete, cand nu va fi absolut nimeni langa ei sa le aduca o cana cu apa.

Viata dupa parerea mea trebuie traita echilibrat. E importanta si distractia dar trebuie sa realizam faptul ca in momentul din care ne nastem, incepe procesul de imbatranire. Nimic nu e vesnic pe lume si trebuie sa fim constienti de treaba aceasta. Cei care nu realizeaza, ajung la 50 de ani singuri, poate bogati dar singuri. Banii nu iti pot cumpara dragostea si afectiunea unei familii care se afla langa tine cand iti e greu. Multi au o problema in a intelege aceasta problema.

Cum sa nu iti iei o nevasta mai devreme sau mai tarziu? Sa nu ai tu cui face cadou un uscator de par? Sau un mixer, sau un aparat de bucatarie Braun? Orice…  Se stie ca femeile sunt mari amatoare de bucatareala si se bucura cand primesc un aparat care le usureaza munca.  Sunt momente unice in viata care se tin minte. Nunta de argint? De aur? Hmmm..

Dupa ce iti iei nevasta vine un copil. E cursul natural al firii. Cum sa pierzi ocazia sa cumperi un scaun de masa pentru bebe? E strigator la cer sa ajungi la 60 de ani si sa nu fi trecut prin acest gen de amintiri. Ma sperie pe mine gandul asta si am 20 de ani. Nu vreau sa stiu cum se simt cei de 50 de ani aflati in situatia asta. Si sunt multi, tare multi. Cunosc oameni care la 45 de ani incearca sa isi caute neveste, sa se insoare si sa faca un copil. As fi vrut sa ii intreb ce au pazit pana acum, insa imi dau seama ca ii doare si pe ei situatia destul de mult din moment ce incearca sa schimbe ceva. Bine ca au ajuns la stadiul de constientizare a problemei. Altii nu se desteapta nici in cel de-al 12-lea ceas.

Leave a Reply