Cu o floare nu se face primavara, dar cu un LIKE pe Facebook?

Stau de multe ori si ma gandesc ce as putea eu face pentru a atrage atentia asupra modului cel putin degradant in care se traieste azi in Romania. Sa ne referim deocamdata doar la poluare, nu la mentalitate. Putem oare face ceva in acest sens? Ei bine, eu unul cred ca putem dar numai daca devenim uniti si ne dorim intr-advear sa traim mai sanatos.

Poate ca multi dintre voi va amintiti de vremurile cand mergeam pe la tara cu totii, in anii 90… Bunicii si locuitorii din sat erau mereu sanatosi intrucat nu mancau chimicale. Aerul de acolo era mult mai curat intrucat oamenii nu prea aveau masini sau daca aveau nu poluau in halul in care o fac in ziua de azi. Oamenii erau mult mai sanatosi in urma cu 25 de ani pentru ca nu erau invadati de chimicale.

Eu unul va invit sa dati LIKE paginii DRTM –  Do The Right Mix Romania – organizatie care militeaza pentru o viata sanatoasa atat din punct de vedere alimentar cat si din punct de vedere al toxicitatii din mediul inconjurator. Daca eu unul imi doresc sa traiesc sanatos si sa pun umarul la urnirea bolovanului in directia cea buna, nu e de ajuns. Trebuie sa propovadueisc ideea de sanatate si de mediu sanatos.

Chiar daca pentru multi dintre voi nu pare ceva serios, va asigur ca sanatatea noastra nu e chiar atat de bine pusa la punct si mediul inconjurator are mare, dar mare influenta. Daca nu ne urnim acum, o sa avem de suferit si mai mult pe viitor si implicarea sociala in proiecte de mediu trebuie sa fie o prioritate pentru noi. Trebuie sa mancam sanatos, sa facem miscare si sa curatam ce-i verde in jur.

Din pacate, suntem nevoiti sa curatam in jurul nostru atata timp cat nu exista o mentalitate care sa impiedice murdarirea de la inceput. An de an adunam mii de tone de plastice din munti si paduri, de parca n-ar fi meleagurile noastre. Prea multa nepasare in aceste actiune prin care mediul inconjurator se schimba din verde in … gri… Gri de la poluare bineinteles. Implicati-va cu DRTM in proiecte de mediu.

Leave a Reply