Cu patruzeci la ora

Atunci cand sunt la serviciu si ies din tura, sa tot fie ceasul 22:00. In fiecare astfel de seara ma duc sa cumpar paine din Tabaci… Asa se numeste zona respectiva dar si brutaria. Drobeta Turnu Severin. Am observat un fenomen destul de ciudat pe care nu il inteleg. Distanta dintre locul de munca si Tabaci este de vreo 5 km probabil si desi multi imi spun ca e prea departe pentru o simpla paine, eu ma incapatanez sa am paine calda in fiecare seara, dupa 16 ore de munca. Mi-am cumparat si eu masina cu consum mic, de-asta imi permit. Cine si-a cumparat masina cu 9% motorina in oras sa fie sanatos… A mea consuma 6 si imi permit sa fac 10 km in plus doar pentru o paine calda.

In fine, ideea era ca in fiecare seara gasesc banda 1 ocupata din km in km cu cate o masina scumpa ce ruleaza cu maxim 40 km la ora. Te impiedici de ei si esti nevoit la un moment dat sa faci si slalom printre ei, caci ii intalnesti si pe banda 2. Intrebarea mea cred ca este cat se poate de fireasca: de ce iti cumperi Seria 5 sau A6 daca mergi cu 40 la ora in oras si incurci circulatia? Sunt masini cu motoare de 3 litri si peste… Oare nu au bani sa le accelereze si fiind diesel, o lasa sa mearga singura intr-a 3-a? Sau o fi vre-o distractie de-asta de pusti corditi, strang cate 5 lei de caciula, baga motorina si merg incet prin oras ca sa ii tina plimbarea mai mult, sa vada lumea masina.

Eu cred ca marea majoritate asta fac, adica 2 in 1… N-au bani de acceleratie dar vor sa se faleasca si cu masina pe langa pitipoancele care mai trec agale pe trotuar inspre case dupa orele 22. O fi vreo moda noua pe care eu nu o cunosc…

Leave a Reply