Cu politia la ceas de seara

Povesteam intr-un articol precedent ca am fost oprit de politie chiar in fata blocului meu. Nu inteleg ce cautau ei acolo de fapt, caci niciodata nu am vazut politia bagata intre blocuri. Politia sta de obicei la strada principala si ori supravegheaza traficul rutier ori pandeste cu radarul. Daca ploua fac panda, daca nu ploua ii vezi dupa vestele reflectorizante si bineinteles, semnalele luminoase de tip “flash” venite din partea conducatorilor solidari ce vin din contrasens.

Asta seara am fost in Tabaci sa iau paine si am vazut si acolo o masina de politie bagata printre blocuri si politsitii cu paletele oprind in stanga si dreapta… Era de neinteles la inceput, apoi mi-am auds aminte de fraza rostita de politistul care m-a oprit in fata blocului in acea seara: “V-au facut colegii fisa?” “Ce fisa?” intreb… “Fisa de masina cu numere straine”.

Atunci mi-am amintit. Ei opresc toate masinile cu numere straine si le ia in evidenta. Aceeasi masina de politie era si in aceasta seara pe strada mea, aceeasi politisti. Nu erau masini de rutiera cu radar, ci masini simple.

Din punctul meu de vedere, e foarte ok ceea ce fac. Intotdeauna am fost de acrod cu politia in strada, la controale si asa mai departe. Mereu am spus ca pe strazile din oras umbla prea multi pusti corditi cu masini de Franta fara asigurare sau Bulgaria cu acte expirate de ani buni. Politia trebuie sa fie cea care se asigura ca un astfel de cacatoi cu acte expirate ori lipsa nu o sa ne omoare pe strazi in toiul noptii, fugind de la locul accidentului. Prin aceste controale sunt de parere ca se vor reduce drastic numarul tembelilor care circula fara acte si asa este normal, intr-o tara civilizata. Politia trebuie sa pedepseasca pe cei care nu respecta legea.

Leave a Reply