A cui e de fapt SUA? Dar Canada?

Mă amuz tot mai tare de politicile anti-imigranți promovate atât în SUA cât și în Canada. Pe oamenii, cetățenii care protestează împotriva imigranților îi înțeleg oarecum pentru că deh, s-au născut acolo, au impresia că acea țară chiar este a lor. Nu pot să înțeleg însă guvernele care nu numai că impun restricții dar dau și afară anumiți cetățeni – cazul SUA, Canada are o politică pentru imigranți ceva mai permisivă. De când atât de multă ipocrizie fraților? De când niște europeni care s-au pus cu fundul pe un teren care nu a fost al lor, pe care l-au luat cu japca de la băștinașii zonelor, impun acum reguli pentru imigranți? Deci imigranții interzic imigranții, nu? Sau cum vine asta?

Sunt de acord, trebuie să existe o oarecare verificare, o oarecare arie de selecție mai ales în contextul actual, cu atacuri teroriste și tot, însă părerea mea este că se face un abuz. Unde e libertatea pe care o ridică la rang de zeitate americanii ăștia? Păi vă spun eu unde e, e între granițe unde nu prea mai vor pe nimeni. E adevărat și faptul că oamenii și-au clădit singuri țara și prosperitatea dar oare nu oricine ar fi putut face asta dacă ar fi dispus de resursele lor? Acolo s-a clădit în 200 de ani ceva ce a avut nevoie în Europa de mii de ani de evoluție.

Și până la urmă, a cui e SUA? Dar Canada? Cine este „proprietarul” acestor țări de fapt dacă nu poporul? Cred că lucrurile nu se îndreaptă deloc în direcția care trebuie mai ales atunci când ne referim la politica de imigrare. Nu știu, voi ce părere aveți?

Leave a Reply