Cum afecteaza Psoriazisul viata profesionala?

Cand ne confruntam cu o problema medicala care ne afecteaza si la nivel estetic, se nasc frustrari si devenim si mai anxiosi decat am fi in mod normal din cauza afectiunii pe care o avem, iar o astfel de problema medicala este si psoriazisul.

 

Persoanele care sunt diagnosticate cu aceasta boala sunt predispuse sa se confrunte si cu depresii deoarece aceste persoane au tendinta sa se izoleze de restul din cauza complexelor sau incearca pe cat posibil sa isi ascunda boala pentru ca de cele mai multe ori oamenii care nu cunosc amanunte despre aceasta boala ii desconsidera sau ii evita, insa este foarte important de stiut ca psoriazisul nu este o boala contagioasa.

Chiar si asa, s-a demonstrat ca la nivel mondial unul din trei pacienti diagnosticati cu psoriazis a avut tentative de sinucidere, rata de suicid raportata fiind de 5,5% la pacientii cu psoriazis in comparatie cu rata de 2,4% – 3,3% pentru alti bolnavi in general.

 

Potrivit studiilor 400.000 de romani sufera de psoriazis si inca pe-atat sunt nediagnosticati inca.

 

Potrivit studiului realizat de Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune, 23% dintre pacienti afirma ca viata profesionala a avut de suferit dupa ce au primit acest diagnostic, 34% au raspuns ca de la aparitia bolii relatiile cu colegii s-au schimbat, iar 32% le-au ascuns superiorilor si colegilor ca sufera de psoriazis.

 

Specialistii care au dezvoltat platforma QualityCare, dedicata pacientilor cu psoriazis si persoanelor care doresc sa sprijine persoanele dragi care se confrunta cu aceasta boala, ne informeaza ca majoritatea persoanelor diagnosticate cu psoriazis declara ca au avut parte de reactii pozitive din partea colegilor, contrar asteptarilor.

 

Specialistii incurajeaza pacientii cu psoriazis sa isi „educe” colegii, pentru ca doar asa pot fi combatute prejudecatile si parerile preconcepute pe care le pot avea oamenii neinformati.

 

Daca cunosti persoane care se confrunta cu aceasta boala, sau pur si simplu vrei sa afli mai multe despre aceasta problema medicala care afecteaza 2-3% din populatia globala, te poti inscrie gratuit pe platforma QualityCare. Specialistii iti vor furniza prin intermediul platformei informatii si recomandari despre modul in care poti ajuta persoanele in cauza sa-si traiasca viata din plin.

 

Leave a Reply