Cum alegem scaunul ergonomic potrivit

Cei ce petrec un numar mare de ore la birou stiu cat este de important mobilierul si articolele pe care le folosesc – de acestea depinde atat sanatatea cat energia lor, zi de zi. Aceste obiecte ne permit sa ne desfasuram activitatile intr-un mod confortabil; de asemenea, ne ajuta sa sa schimbam pozitia de lucru, intr-un mod liber, facil. Exista trei zone sau spatii ce afecteaza extrem de mult postura noastra in aceste circumstante – scaunul, suprafata de lucru (birou sau calculator, tastatura, etc) si podeaua. Se spune ca pentru o postura confortabila, e nevoie ca doua dintre acestea doua sa fie ajustabile. In randurile de mai jos ne vom referi asadar la modul in care scaunele pot sa indeplineasca acest rol. Pentru un bun punct de plecare, vezi oferta de scaune ergonomice in Timisoara iar apoi ia in considerare criteriile de alegere de mai jos!

Care sunt asadar punctele de care ar trebui sa tinem cont atunci cand ne indreptam catre un asemenea articol de mobilier, fie ca il folosim la serviciu ori acasa?

– Specialistii ne spun sa ne alegem modelele de scaune scaune ergonomice ale caror manete de control sa fie usor de operat din pozitia sezand.

– Spatarul si sezutul sunt doua puncte extrem de importante in aceasta ecuatie. Scaunul trebuie sa se poata ajusta atat pentru inaltime, cat si pentru inclinare.

Mai mult de atat, e bine ca modelele de scaune dintre care vom face selectia finala sa nu puna presiune prea mare pe gambe sau pe genunchi, prin modul in care e construit.

– La aplecare, scaunele de acest tip pot sa aiba in zona frontala o margine ce sa se incline inspre podea.

– La nivelul sezutului trebuie sa fie aplicata o tesatura ce sa permita trecerea aerului, un material ce nu permite alunecarea.

– Suportul pentru zona lombara trebuie sa fie conturat pentru a mentine si a sprijini spatele nostru, ca si utilizatori.

– Baza scaunului trebuie sa fie in 5 puncte si sa fie stabila.

– Rotile trebuie sa se potriveasca tipului de podea, pardoseala, mocheta sau covor pe care urmeaza sa fie asezat scaunul respectiv.

– Mecanismul de rotire trebuie sa functioneze lin, fara discontinuitate.

– Suporturile laterale, pentru brate, montate pe aceste scaune ergonomice trebuie sa poata fi ajustate la inaltimea cotului atunci cand mainile sunt lasate jos; mai mult de atat, antebratele sa fie la un unghi aproximativ de 90 de grade fata de brate. De asemenea, aceste antebrate nu trebuie sa interfereze cu miscarile libere ale utilizatorilor, la nivelul statiei respective de lucru.

 

Pentru un maxim de confort, e bine sa tinem cont asadar si de spatiul de sub picioare si de nivelul mesei de lucru. Pentru oricare din aceste piese de mobilier sau articole de decoratiune, alege profesionistii – vezi aici cele mai bune produse de acest tip !

 

Selgros Timisoara

Produse alimentare si nealimentare

Calea Aradului nr. 64 Timisoara,300291 , RO

Tel: 0256 279 000

Fax 0256 279 199

 

Leave a Reply