Cum au înțeles bătrânii Facebook-ul și de ce țin ei morțiș să-și facă cont

Cei care au câte un blog și postează articolele scrise și pe Facebook, au observat probabil că foarte mulți bătrâni le comentează anapoda pe la ele mai ales dacă se bagă Facebook Ads și articolul ajunge la foarte multă lume. De ce comentează bătrânii numai tâmpenii? Nu știu, poate că așa s-au învățat ei o viață întreagă, să critice și să-și dea cu părerea chiar dacă nu cunosc un anumit subiect foarte bine. Eu am constatat chestia asta când am făcut acel experiment social cu diaspora.

Atunci, 70% dintre cei care nu au citit decât titlul de pe Facebook apoi m-au înjurat au fost bătrânii. De ce au făcut chestia asta? Păi după cum spuneam mai sus, ori așa le este obiceiul, ori nu știu cum funcționează Facebook, se lasă influențați doar de titluri pentru că nu cunosc faptul că acele postări de pe Facebook duc de fapt către un articol mult mai mare și mai explicativ în afara rețelei de socializare, dar ca să ajungă acolo, trebuie să dea click pe el, lucru ce bineînțeles că nu se întâmplă.

Eu nu am nimic cu nimeni dar cred că ar trebui dusă o campanie de informare a bătrânilor în ceea ce privește utilizarea Facebook. Să le explice și lor cineva ce-i ăla un articol de pe blog distribuit și cum să facă să-l citească pe tot, nu doar titlul, să-i învețe cineva că poza de profil trebuie să existe, nu doar poze cu pisici  și flori. Facebook e mai mult decât un spațiu în care distribui toată ziua poze cu citate celebre, poze cu animăluțe simpatice, și în care înjuri pe toți cei care nu sunt de acord cu tine într-o anumită problemă.

Leave a Reply