Cum construiesti un gard astfel incat sa nu-l darame prima cioara care se aseaza pe el

Nu stiu cum sunteti voi, insa eu unul ma amuz teribil cand vad oameni inconstienti, oameni care vor sa construiasca ceva insa fac un rabat la calitate fenomenal. Cred ca ii cunoastem cu totii, ii avem in jur, sunt peste tot, acei oameni care cu 100 de lei vor sa construiasca un gard si eventual sa le mai ramana si bani. Da. Cam asa este romanul in marea lui majoritate… Vrea mult de bani putini si are pretentia sa iasa si un lucru de calitate. Haideti sa va spun ceva: nu exista calitate la bani putin. Daca vrei un lucru trainic, trebuie sa investesti intr-un mod serios si responsabil…

Am ales sa discut astazi despre garduri intrucat am asistat la cateva constructii de genul, care mai de care mai ridicole, mai inclinate catre ieftinea si culmea ca am trait sa vad si urmarile. Gardul trebuie sa fie solid, sa fie bine ancorat in pamant si foarte greu de doborat in caz de ceva. In cele ce urmeaza o sa va explic cum se construieste un gard anti stil romanesc, adica de calitate si pro trainicie.

  1. Cumparati materiale de calitate. Daca folositi plasa cu o cumparati pe cea mai subtire. Nu uitati ca voi construiti gard, materialele de proasta calitate il vor “ajuta” sa se degradeze mult mai repede. Daca nu stiti de unde sa cumparati plasa sau orice altceva va trebuie pentru constructie, aveti aici un magazin online de unde puteti comanda ce va trebuie.
  2. Groapa trebuie sa fie groapa in cazul in care folositi tevi. Sapati in adancime daca vreti sa aveti un gard pe care nu-l doboara vantul sau eventual prima cioara care se aseaza pe el. Cele mai bune garduri le-am vazut construite cu teava patrata de 10 sau rotunda de 2 toli. Nu uitati si de grosimea tevii, sa nu fie prea anemica.
  3. Nu va zgarciti la ciment. Desi multi aleg sa faca o betoniera cu un cancioc de ciment, ganditi-va ca betonul rezultat din constructia gardului e supus intemperiilor si fenomenului de inghet-dezghet. Daca nu respectati proprtiile veti avea peste cativa ani un baton deteriorat in gard si eventual un gard compromis.

Leave a Reply