Cum m-a ajutat o carte sa-mi construiesc un bussiness

13393445_10209473205928030_1747112972_nPentru un client din mediul online, cel mai important este sa gaseasca din primele cautari exact ceea ce ii trebuie. La fel gandeam si eu, care am o afacere cu piese auto. La o scurta cautare am realizat ca nu mai mult de 15.250 de rezultate sunt oferite de Google prin intermediul acestei sintagme cheie. Oare asa de multi cautam piese auto? Probabil ca da.

Si pentru ca am dorit de mult timp sa imi actualizez site-ul, am facut apel la unele dintre cele mai bune strategii SEO, pe care le-am regasit intr-o carte specializata pe optimizare online. Este vorba despre „Domina topul motoarelor de cautare”, o carte SEO, scrisa de doi suceveni, ce au fondat o companie de marketing online. Cu alte cuvinte, am decis sa le urmez sfaturile din carte si incetul cu incetul am inceput sa am o mai buna intelegere a ceea ce ofera un motor de cautare.

Am luat atentie mare la mesajul pe care il transmit clientilor si mi-am actualizat intreg continutul in limba materna. Doar nu o sa ma caute strainii pentru piesele pe care le comercializez, zic si eu. Tot romanii sunt cei care imi vor ajuta afacerea sa creasca, la fel cum ii ajut si eu pe ei.

Am inteles din aceasta carte SEO ca este mult mai important sa stii cum sa te faci vizibil si pe retelele de socializare. Mi-am deschis un cont pe Google Plus si mi-am invitat prietenii sa ma vada, cum se zice. Am devenit vizibil, dar si viral.

Am descoperit ca este posibil sa comand cartea si pentru un prieten si nu am sa ezit sa fac acest lucru. Stiu sigur ca promovarea online este de ajutor pentru orice afacere, mai ales ca un motor de cautare nu este doar o valenta de a gasi pur si simplu o pagina ce contine cuvintele potrivite. Trebuie sa gasesti o pagina ce indexeaza continutul potrivit. Aici e diferenta. Arata, indexeaza, afiseaza sau promoveaza sunt termenii care aduc rezultate pentru oricare interogare realizata.

Prin evolutie, cunostinte si materiale tehnice, asii SEO au reusit sa surprinda in aceasta carte SEO cei mai multi algoritmi, factori si cele mai comune greseli pe care le face cineva dupa ce isi intemeiaza o afacere in mediul online. „Domina topul motoarelor de cautare” este o carte menita sa sustina fiecare afacere viabila online, incat sa fie un randament eficient ce cumuleaza experienta, tehnologia si reusita.

One Response

  1. Dragos June 11, 2016

Leave a Reply