Cum mă 5 lei o sticlă de 0.25L de Cola?

Îmi spunea Cătălin Corozanu că el a dat vreo 2 lei pe o sticlă de 0.25L de Coca Cola, din aluminiu, ediție specială pentru Euro 2016. Ei bine, nu mică mi-a fost mirarea să văd că la mine la Drobeta Turnu Severin, aceeași sticlă este puțin peste 5 lei. Acuma, eu nu mai înțeleg, să fi prins omul la o promoție, acela să fie prețul real iar la Severin să se umfle prețurile în ideea că oamenii sunt proști și cumpără orice indiferent de preț?

Ei bine, nu știu, habar nu am. Cert este că acea sticluță de 0.25L la Carrefour în Drobeta Turnu Severin se vinde cu 5.05 lei. Cum să coste mă 5 lei o sticlă de 0.25? Chiar dacă este din aluminiu. O doză costă 1 lei și ceva din câte știu și are 0.33… Oare procesul de fabricație să coste atât de mult, dacă da, de ce unii o pot vinde cu 2 lei exact cât o doză și alții o vând cu 5 lei și 5 bani? E incredibil ce se petrece în Drobeta Turnu Severin.

Cred că avem în sânge idee asta de căpușală, de supt totul până la ultima picătură, de pricopseala peste noapte, de păcălit nu de vândut și așa mai departe. Că vă povesteam într-un articol trecut despre acea ofertă la scaune venită odată cu începerea școlilor: 75 de lei un scaun la OFERTĂ când în mod normal el costa 49 de lei. Asta e realitatea orașelor mici de provincie în care toată lumea vrea să câștige cât mai mult, 100% adaos comercial e o amintire, se merge mult peste acest barem din păcate.cola

One Response

  1. Marius June 15, 2016

Leave a Reply