Cum pregatim un botez ca la carte?

Botezul reprezinta un eveniment unic atat in viata celui mic cat si in viata parintilor. Din cauza faptului ca nu poate exista o repetitie, e nevoie ca totul sa fie bine pregatit si bine pus la punct astfel incat sa nu existe probleme in desfasurarea acestuia. Nu e simplu sa organizezi un botez si dupa cum veti vedea in cele ce urmeaza, este un proces care implica destul de multa bataie de cap si destul de multa alergatura daca nu stii cu cine sa lucrezi.

Vreau sa pornesc de la premiza ca toata lumea intelege ce inseamna calitatea. Desi traim intr-o tara care s-a desprins de 25 de ani de comunism, multi oameni inca mai au acea mentalitate demna de Epoca lui Ceausescu. Mai exact, sunt invatati sa dea palme – sa fie superficiali, sunt invatati sa mearga pe legea lui ieftin si mult si asa mai departe. Domnilor, acele vremuri au apus de mult si cei care au botez in ziua de azi sunt de obicei oameni nascuti dupa 1985. Ori erau foarte mici cand traiau in vremea lui Ceausescu, ori nu l-au prins deloc. Din acest motiv ma bazez pe ideea ca nu organizam superficial un eveniment atat de important precum botezul.

Ce trebuie sa stii despre botez

In primul rand, trebuie sa programezi la o biserica evenimentul religios. Asta inseamna de fapt botezul, nu paranghelia de dupa. Masa de dupa este partea a doua si eu unul nu am o idee prea buna despre ea. Sunt de parere ca trebuie sarbatorit, dar nu trebuie transformat intr-o paranghelie generala. In al doilea rand, trebuie sa te asiguri ca gasesti o firma capabila sa iti faca niste invitatii pentru botez personalizate. Din nou pun accentul pe custom, nu default.

Un aspect important sunt si acele hainute botez pe care cel mic trebuie sa le poarte in timpul evenimentului religios. Mare atentie ce faceti si de unde cumparati. La fel ca si invitatiile, hainutele trebuie sa fie ceva aparte. Nu incercati sa va zgarciti si sa cumparati ce-i mai ieftin. Dupa cum spuneam mai sus, vremurile lui mult si ieftin s-au dus. Trebuie sa invatam ce inseamna calitatea si pentru a face acest lucru trebuie sa ne desprindem putin de comunism, altfel este in zadar. Inclin sa cred ca putem face asta.

Referitor la cheful de dupa, incercati pe cat posibil sa tineti totul in limitele decentei. Nu va aruncati sa cheltuiti prea multi bani in ideea de a va etala, caci nu are nici un rost. Tocmiti din timp un restaurant decent si cochet, fara manele si fara sa ne dam in spectacol. Trebuie sa fie un eveniment elegant si atat si din pacate romanii nu prea tin cont de acest lucru. Au tendinta de a transforma petrecerea de dupa botez intr-o paranghelie si o betivaneala de zile mari si nu cred ca e in regula. Chiar nu putem sa ne bucuram daca nu ne facem muci pe la nunti si pe la botezuri?

Leave a Reply