Cum sa alegi mobila

Mobila e ceva unic. Mobila trebuie sa respecte intotdeauna gusturile si personalitatea celui care o cumpara. Mobila trebuie sa fie de calitate si sa tina o viata intreaga, desi sunt sigur ca nimeni nu ar avea un asemenea plan. Ce faci atunci cand ai nevoie de mobila? E o dilema destul de mare de rezolvat. De ce spun asta? Pentru ca ai de ales intre magazinele de mobila care-ti vand piesa intreaga, masurata la dimensiune standard si atelierele de tamplarie care fac mobila pe comanda. Greu de decis mai ales daca s-ar potrivi si mobila din magazin ca dimensiune.

Avantajul mobilei din magazin este ca o iei in 5 minute si o ai in casa. Atata dureaza sa o transporti. Dezavantajul este acela al calitatii materialului si al calitatii de executie. Nu stii cine a mesterit mobila respectiva si cat de atent a fost. Avantajele mobilei pe comanda sunt in primul rand potrivirea in spatiu, calitatea si pretul. Adausul magazinului poate fi de-a dreptul ridicol uneori.

Atunci cand ai un spatiu mai anapoda sau mai ciudat, cam nimic din magazin nu se va potrivi. Ba prea mic, ba prea mare. De culoare nu mai zic. Care sunt sansele sa nimeni o mobila in ton cu nuanta lavabilei din camera? Foarte mici. Asa ca esti nevoit sa te indrepti spre mobila facuta in atelier. Calitatea este un alt factor important atunci cand cumperi mobila. Intr-o fabrica toata lumea se grabeste sa termine mai repede munca, nimeni nu da atentie la detalii. Intr-un atelier, volumul de munca nu este atat de mare incat sa se grabeasca muncitorii, asa ca au vreme sa bibileasca toate detaliile si sa faca treaba cat mai buna.nu in ultimul rand, si pretul conteaza. Cand faci mobila pe comanda intr-adevar dureaza putin pana se ia masuratorile, pana se fabrica si pana se asambleaza insa rezoltatul final se va potrivi la fix. Pretul cum spuneam poate sa difere de la atelier la atelier, in functie de volumul de munca si de complexitatea lucrarilor. Un lucru e cert, e mai ieftin de cat mobila cumparata din magazin.

De cele mai multe ori nu are importanta de unde luam mobila atata timp cat ne place si ne simtim confortabil cu ea in casa. Lucrurile pentru care noi platim trebuie sa corespunda personalitatii si dorintelor noastre. Sa mobilezi o casa poate fi uneori o adevarata problema insa cu cat lucrezi cu mai putini furnizori cu atat lucrurile se simplifica mai mult. In final, fiecare e liber sa isi mobileze casa dupa gusturile lui. Casa este locul in care ne gasim linistea si refugiul dupa o zi intreaga de munca, casa este locul unde ne putem adaposti atunci cand nu avem chef de nimeni si de nimic. Este singura care ne protejaza.

Leave a Reply