Cum să dai mă 7 milioane pe un aparat de ras?

Am intrat ieri la Altex și pentru că aparatul meu de ras dă semne de oboseală și nici nu am cum să-l repar întrucât este un model vechi ce nu se mai fabrică acum, am zis să mă uit pe la raionul cu aparate de ras. Nu mică mi-a fost mirarea când am văzut cât costă unul ceva mai performant. Erau acolo prețuri de 700, 800, 1200 de lei chiar. Cum naiba să dai mă 1200 de lei sau chiar și 7 milioane pentru un aparat de ras? Mi se pare absurd în ideea că în țara asta, jumătate din mâna de lucru este plătită cu minimul pe economie, ceea ce înseamnă vreo 950 de lei bani în mână.

Mereu mi-am pus întrebarea asta banală, de ce într-o țară foarte săracă se vând obiecte foarte scumpe? Poate din același motiv pentru care în cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, este plin de mașini de lux pe stradă și de vile cu câte 2-3 etaje. Poate că nu suntem cea mai săracă țară din Uniune, poate că ne-am obișnuit doar să furăm, să ciupim, să combinăm și astfel să ne facem bani nedeclarați pe nicăieri. Atunci, e logic să existe prin magazine standuri umplute cu aparate de ras de 700-1200 RON, e clar că se cumpără și ar fi interesant de știu dacă se cumpără mai des față de cele ieftine. Dacă am pune o asemenea întrebare s-ar putea să avem o mică surpriză.

Până una, alta, eu unul nu mă încumet să dat 7 milioane pentru un aparat de ras. Mai bine îmi cumpăr BIC-uri și-mi văd de treabă. Sincer să fiu, mi se par scumpe și cele de 400 de lei.

Leave a Reply