Cum sa descoperi scurgerile din acoperis

Chiar si o scurgere mica poate duce la deteriorarea grava a structurii casei tale, precum si pierderi substantiale de apa. Mai mult, aceasta poate duce la dezvoltarea mucegaiului, care este periculos pentru sanatatea locatarilor. Gaseste sursa scurgerii si repar-o rapid, inainte de a ajunge sa se agraveze si te coste mult mai mult.

Semne ale unei scurgeri

Sunetul sau imaginea apei scurgandu-se este o indicatie evidenta a unui loc cu probleme. Cu toate acestea, nu intotdeauna este atat de usor de detectat. Daca ai orice indiciu al unei scurgeri intr-un acoperis metalic s-ar putea sa fie nevoie de o investigatie mai amanuntita a acestuia si a sistemului de jgheaburi si burlane . Semne suspecte includ un plafon, perete, sau podea umede, patate sau decolorate, umflaturi inexplicabile sau vopsea care se cojeste. Alternativ, poti simti un miros de mucegai in apropiere.

Uita-te in pod

Urmatorul pas, daca ai acces la pod, este de a merge acolo – inarmat cu o lanterna, daca este necesar. Sunt sanse ca petele de apa sa fie chiar mai evidente in pod decat pe tavan, ceea ce te va ajuta sa gasesti locul in care o fisura permite lichidului sa patrunda in casa.

Verifica acoperisul

Dupa aceea, cere unei alte persoane sa astepte in interiorul casei in timp ce tu iei furtunul de gradina si urci pe acoperis. Estimeaza locul unde crezi ca exista scurgerea si uda zona cu furtunul. Continua sa experimentezi cu diferite zone, pe rand. Ajutorul tau ar trebui sa te atentioneze atunci cand apa incepe sa patrunda prin acoperis.

Verifica peretii

“Scurgerea acoperisului” poate proveni de fapt, dintr-un perete. Verifica orice pereti ai mansardei pentru fisuri sau putregai, care pot lasa apa inauntru.

Demonteaza tigla

Daca inca nu ai identificat exact unde este scurgerea, este timpul sa iei o masura mai drastica. Incepe sa elimini tigla in zona generala a scurgerii. Acest lucru ar trebui sa dezvaluie pete de apa si materiale putrezite in imediata apropiere a sursei de apa.

Determina cauza

Acum ca ai localizat locul, esti gata pentru a afla cauza. Scurgerea poate fi cauzata de etansarea necorespunzatoare in jurul unei structuri deasupra acoperisului, cum ar fi un cos de fum sau lucarna. Gurile de aerisire in acoperis sunt un alt inculpat comun; cele din metal pot dezvolta pauze in cusaturi, in timp ce orificiile de plastic sunt supuse crapaturilor in carcase.

Repara acoperisul

Contacteaza un contractor pentru a repara scurgerile acoperisului cat mai curand posibil; iar dupa ce acesta a fost reparat, scapa si de mucegai.

Leave a Reply