Cum sa devii un mecanic priceput

Raspunsul la intrebarea din titlu este unul simplu: pur si simplu nu mai duci masina la mecanic atunci cand se strica. Te documentezi pe internet asupra reparatiei si o efectuezi singur in cazul in care nu e ceva complicat. Aceasta e concluzia la care eu am ajuns dupa ce am fost nevoit sa imi duc masina la service de 2 ori in 6 luni de zile pentru defectiuni minore si reparatii de rutina.

Absolut toti mecanicii te fura. Nu am intalnit sau nu am auzit pana acum om care sa repare masina si sa fie corect cu tine. In primul rand sa identifice corect defectiunea, ca daca te duci la 10 mecanici auzi 10 pareri diferite si niciuna nu coincide cu defectiunea in sine dar asta e alta poveste, insa toti te fura ba la piesele de schimb pe care ti le “pun” pe masina daca nu stai langa ei cand lucreaza, ori iti umfla un pret la manopera de stai ca cucuveaua si te intrebi daca ai de-aface cu o echipa de neurochirurgi venita tocmai din Rusia pentru a face ceva operatie pe creier la Severin.

Totul porneste de la ideea de pacaleala, nu de afacere sau de prestare a unui serviciu. Severinul la ora actuala nu are un service unde lumea sa aibe increderea ca lucrurile decurg in mod corect si cinstit si ca la final, masina omului nu se va intoarce cu defecte in plus fata de cele care le avea atunci cand a fost “internata in spital”.

Leave a Reply