Cum sa faci din mobila o arta?

Mobila reprezinta obiecte destul de speciale. Daca ar fi sa ne aducem aminte de copilarie, cu totii aveam un scaun preferat, o masa la care ne placea sa stam si asa mai departe. Se legau amintiri atat de stranse de niste simple obiecte atat de uzuale, incat unii dintre noi le avem si in sfanta zi de azi. Multi ar spune ca e destul de dificil sa pastrezi mobila peste ani si ani, caci lemnul se degradeaza codata cu trecerea timpului. Chestia asta e cu dus si cu intors, caci din cate tin eu minte mobila facuta pe vremea lui Ceausescu era destul de trainica, nu prea se rupea cu una cu doua. Drept dovada, am renuntat la patul in care am dormit peste 10 ani destul de recent. Pur si simplu era prea greu si prea incomod ca sa il mai cobor 3 etaje atunci cand m-am mutat din vechiul apartament in care am si crescut 20 de ani de altfel. Am mai lasat acolo si un sifonier care cantarea cred ca peste 100 de kg si nu exagerez. Lemnul masiv este greu, insa rezista in timp.

Tin minte cum mutam acel dulap in fiecare an cand parintii se apucau sa zugraveasca, eu eram micut asa ca nu participam de cat cu privirea. Era o adevarata desfasurare de forte sa muti acel dulap dintr-o camera in alta. Noi mereu zugraveam in in timp ce stateam in apartamentul cu pricina, asa ca eram nevoiti sa ne mutam cu mobila precum tiganii cu cortul, altfel nu aveam loc sa zugravim. Aveam doua camere si le mutam dintr-una in alta si pe holuri.

Revenind la calitate, nu se pune in discutie. Pe vremea lui Ceausescu se facea calitate. Ce s-a intamplat astazi? Unde este calitatea pe care o cautam cu totii? Ei bine, calitatea s-a direct proportional cu degradarea societatii. Poate si cu saracirea ei. Un popor sarac poate vrea calitate, insa nu si-o permite caci stim cu totii, lucrurile de calitate nu sunt ieftine. Am gasit totusi un magazin pe internet unde mobila devine arta, una pe care ne-o putem permite cu totii, indiferent de situatia financiara.

Care este sincronizarea intre bani si calitate atunci cand vine vorba despre mobila? Ei bine, nu trebuie sa fii milionar in euro ca sa iti permiti un pat de calitate sau un fotoliu de calitate. Trebuie doar sa fii constient de faptul ca un obiect de calitate te va tine mult mai mult pe axa timpului decat unul ieftin si de proasta calitate. De asemenea, trebuie sa tinem cont de faptul ca mobila trebuie sa ne faca viata mai usoara si sa ne bucuram de ea pe cat posibil, sa ne creeze un ambient placut si relaxant. Cu totii avem nevoie de o casa, un colt al nostru unde simtim ca stresul dispare. Cu totii avem nevoie de o casa primitoare si frumoasa, iar acest lucru il putem obtine numai cu ajutorul lucrurilor si mobilei de calitate.

Leave a Reply