Cum sa ingrijesc aparatul dentar

In ultima vreme, tot mai multe persoane merg la cabinetele stomatologice pentru ca au nevoie de un aparat dentar. Unele persoane au nevoie de un aparat dentar deoarece vor sa aiba un zambet minunat, un zambet perfect, altele insa vor un aparat dentar deoarece aparatul dento-maxilar nu functioneaza asa cum ar trebui.

Din moment ce alegi sa optezi pentru un aparat dentar, trebuie sa gasesti un cabinet potrivit pentru tine. Trebuie sa gasesti un medic potrivit, un stomatolog care sa inteleaga clar nevoile pe care le ai. Tin cont de faptul ca astfel de servicii sunt destul de scumpe, fapt pentru care trebuie sa dispui de banii necesari. In plus, tine cont de faptul ca pe toata durata purtarii aparatului, trebuie sa mergi periodic la medic.

Daca alegi sa-ti pui aparat dentar, trebuie sa ai in vedere faptul ca acesta necesita o grija deosebita. Aparatul dentar trebuie ingrijit. Iata cateva sfaturi care ti-ar putea fi de folos:

  • Ai grija la alimentatie

Din moment ce porti aparat dentar, trebuie sa ai grija la orice aliment pe care il mananci. In primul rand, nu trebuie sa musti din mancare, ci trebuie sa o tai marunt. Nu musca din mere, pere, morcovi sau alte fructe si legume tari. Totodata, evita sa mananci alimente tari, cum ar fi covrigeii tari, alunele sau alte produse de acest fel. Evita in acelasi timp si alimentele lipicioase. Nu manca guma, caramele sau tot felul de alte dulciuri de acest fel. Toate aceste alimente pot duce la dezlipirea brecketilor. Ai mare grija.

  • Ai grija la igiena dentara

Purtarea unui aparat dentar presupune o igiena dentara impecabila. Trebuie sa ai in vedere faptul ca dupa fiecare masa e necesar sa te speli pe dinti. Pentru acest lucru ai nevoie de periute speciale, periute pe care ti le va recomanda si medicul. In cazul in care nu ai posibilitatea de a te spala pe dinti imediat dupa ce ai mancat, ai mare grija la ce mananci, deoarece cu siguranta nu-ti va placea sa ai dintii murdari.

Daca tot vorbim de igiena orala, trebuie sa ai in vedere si faptul ca e indicat sa folosesti apa de gura. Clateste-ti dintii cu apa de gura dimineata si seara. Nu uita de faptul ca e important sa folosesti si ata dentara. Trebuie sa ai grija sa elimini resturile de alimente ramase in spatiile dintre dinti. Foloseste ata dentara in fiecare seara.

  • Ai grija de dintii tai

Evita sa folosesti dintii in scopuri in care nu sunt destinati, cum ar fi sa desfaci sticle sau sa spargi nuci. Astfel de practici sunt indicate pentru oricine, insa cu atat mai mult pentru cei care poarta aparat dentar.

Aceste aspecte sunt extrem de importante. Ele te vor ajuta sa ai grija de aparatul tau dentar, astfel incat sa ai un zambet minunat.

One Response

  1. Dragos April 26, 2016

Leave a Reply