Cum sa iti ajuti copiii la teme

Daca copiii tai sunt in jurul varstei de 6 sau 7 ani, acestia vor incepe sa primeasca teme de la scoala: ortografii, un pic de lectura si poate cateva exercitii de matematica, ocazional.

Ajutor cu tema pentru acasa

Poate fi dificil sa stii ce poti face pentru a ii ajuta – pentru cei mai multi copii temele sunt o corvoada pe care nu doresc cu adevarat sa o faca, preferand sa petreaca timpul cu mult indragitele jucarii – daca ii lasi in pace, acestia se vor apuca de teme in graba, in ultimul moment iar daca ii bati la cap, se pare ca inrautatesti lucrurile.

Bazele

  • Stati la o masa cu pixuri, gume de sters si hartie
    • Opreste televizorul
    • Incearca sa tii fratii / surorile distrase, pentru a nu deranja
    • Alege un moment in care copilul tau este cel mai in masura sa lucreze. Dupa o gustare rapida atunci cand s-a intors de la scoala sau dupa masa si poate chiar inainte de culcare?
    • Incearca sa ramai la aceeasi rutina

Ar trebui sa imi ajut copilul cu temele?

Este o idee buna sa stai cu el, sau, in cazul in care are o varsta mai mare, sa prezinti interes in ceea ce a fost rugat sa faca si rezultatul final, atunci cand a terminat. Pentru copiii mai mici, avand sprijinul tau moral este important, iar conversand cu ei ii poti ajuta sa invete. Nu este nevoie sa fii tu profesorul lor si nu ar trebui sa faci temele pentru ei, dar este bine sa le impartasesti idei si sa le pui intrebari pentru a ii ajuta sa ajunga la raspunsul corect.

Unii copii nu au nici un interes sa isi faca temele, iar, decat sa le termine, acestia refuza sa se concentreze si utilizeaza orice scuza pentru a scapa. Este important sa incerci sa nu renunti si sa spui “vom face mai tarziu”, dar este, de asemenea, uneori, intr-adevar greu sa iti pastrezi calmul! Este imposibil sa nu te simti frustrat si nervos – iti pierzi timpul cu ceva ce ar fi putut fi terminat in acea jumatate de ora pe care cel mic a petrecut-o plangandu-se! Daca acest lucru este ceea ce se intampla cu tine uneori, incearca sa nu il arati.

Astfel, la fel ca toate lucrurile ce tin de cresterea copiilor, a fi rabdator si pozitiv, in general, ofera rezultate bune, in cele din urma. Asadar, gaseste intotdeauna ceva pentru care iti poti lauda copilul, precum “ai inceput bine”, “ai citit o pagina intreaga fara sa te opresti, este fantastic!” si incurajeaza-l sa lucreze intr-un mod care sa nu il agaseze.

Leave a Reply