Cum scapam catelul de purici?

Puricii sunt dusmanul numarul unu ai catelului pe care il iubim mai ceva ca pe noi insine, nu? Adevaratii iubitori de animale nu ar lasa niciodata un catel sa sufere din cauza puricilor si din fericire exista destul de multe metode prin care putem sa deparazitam patrupedul nostru preferat. Cel mai indicat ar fi ca prima deparazitare sa fie efectuata de un medic veterinar, sa se ocupe si de deparazitarea interna. Stim cu totii ca cel putin la catelusi, parazitii interni pot sa fie o problema destul de mare. Va recomand clinica mobile-vet.ro pentru asemenea servicii intrucat am apelat de cateva ori la serviciile lor si sunt accesibile.

Sunt eficiente fiolele pentru a tine puricii departe de catelul nostru?

Dupa ce am venit cu al nostru catel de la medic, trebuie sa ii aplicam o fiola pentru a tine puricii la distanta. E destul de dificil sa tii catelul izolat de parcuri si de alt catei astfel incat sa il poti lasa neprotejat. Nimeni nu isi doreste sa isi vada animalul de companie cum se scarpina de zor din minut in minut, dar nici sa-l priveze de libertatea de a alerga prin parc nu se pune problema. Aceste fiole sunt solutia de mijloc si sunt destul de eficiente din cate am observat, chiar daca tratamentul trebuie repetat. Atata timp cat avem atentie si reusim sa tinem evidenta timpului ultimei administrari,fiolele devin rutina

Vizita la medicul veterinar trebuie sa devina or rutina in fiecare zi

As dori sa mai subliniez faptul ca vizita la mediul veterinar nu trebuie sa apara doar din necesitate, intrucat am observat destul de des acest obicei la cei din jur. Adica isi cumpara catei si nu-i duc la medic de cat atunci cand le fac carnetele de sanatate si le pun cipul, daca le mai pun. Catelul trebuie sa revina le medic pentru controale de rutina pentru ca daca ceva nu este in regula cu el, nu prea putem sa observam. Nu poate sa vorbeasca si sa ne transmite ca il doare ceva. Asadar, trebuie consultat medicul veterinar macar o data pe luna doar de rutina, sa ne asiguram ca totul este in regula.

Leave a Reply