Cum se traieste in orasele mici? Din combinatii

Da-mi un cric, ia un cauciuc… Cam asta este ocupatia de baza in orasele mici, slab industrializate din care si Severinul face parte. Incerc sa ma uit in jur si sa vad cine munceste si cine nu. Constat ca cunosc mai multe persoane fara joburi de cat persoane care lucreaza efectiv cu acte in regula, cu carte de munca si toate cele. Problema este ca traiul din combinatii nu prea iti da dreptul la o viata normala.

Am stat si eu ani buni fara job cu acte in regula si nu a fost prea ok. Ce faci daca te imbolnavesti si ai nevoie de tratamente prin spitale? De unde platesti daca tu nu ai nici salariu constant nici asigurare CASS? E o intrebare destul de simpla care pe mine unul m-a cam potolit. Exista locuri de munca in oras, numai cine nu vrea sa munceasca spune ca nu are unde sau ca nu exista locuri de munca.

Nu stiu de ce dar orasele mici sunt pline de lenesi si de oameni care nu realizeaza ce inseamna sa ai un loc de munca stabil cat de cat. In primul rand iti permite sa te dezvolti si tu ca individ, avand un loc de munca poti accesa un credit la o banca, iti poti lua o maisna, o casa daca ai copii si etc… E vorba despre perspectiva si nu inteleg de ce unora le lipseste. Chiar asa nu putem sa traim de cat din magarii si din combinatii? De multe ori am vrut sa ma mut la Bucuresti doar pentru a scapa de atmosfera asta din Severin, atat de incarcata de … nimicuri…

One Response

  1. Dragos September 24, 2015

Leave a Reply