Cum stam cu eleganta?

Eleganta in anul 2015 se pierde printre milioane de personalitati nule. Mereu am spus ca tehnologia a reusit sa ne duca o treapta mai sus pe scara civilizatiei, insa a reusit sa si strice anumite lucruri dupa cum o sa va povestesc in cele ce urmeaza. Cred ca ne amintim cu totii anii 90 cand diferenta intre saraci si bogati nu era asa de acuta si nici asa de vizibila. Cei care au crescut in anii 90 sunt oameni plini de personalitate, personalitate dezvoltata relationand in lumea reala, nu virtuala. Cartea era de baza in acei ani si nu existau manelele, nu exista acest curent atat de distructiv, capabil sa indobitoceasca masele in asa mod incat sa nu isi mai dea seama de adevaratele scopuri ale vietii. Tehnologia a contribuit si ea negativ la aceasta rupere de realitate, intr-o lume atat de ancorata in posibilitati de socializare, simt ca ne inraim si ne indepartam unul de celalalt pe zi ce trece.

Ce legatura are eleganta cu aceasta problema ar intreba unii. Ei bine, are! Eleganta deriva din personalitate si daca nu-i personalitate nu-i nici eleganta. Pai cati dintre noi am mai vazut tineri care sa poarte la mana ceas? Da, toata lumea are la smartphone ceas sau la laptop, astfel incat ceasul de mana a devenit un simplu accesoriu fashion. Chiar si ca accesoriu, rar de tot mai vezi pe cineva purtand un asemenea produs. Ma intreb daca oare nu e pacat sa renuntam atat de usor la o civilizatie cladita pe piloni de pace si bun gust? Probabil ca este, dar cui sa ii para rau daca exista indoctrinari spre altceva? Degeaba exista magazine online ce vand ceasuri extrem de frumoase, daca nu exista o generatie care sa constinetizeze importanta elegantei si a frumosului derivat din bun gust.

Totusi, mai vad o speranta in vechea generatie, capabila sa distinga nuantele de bine si de rau, eleganta de non valori. Sunt sigur ca ei se vor bucura de aceste ceasuri in aceasta perioada, mai ales ca vine ziua femeii, apoi dupa ziua barbatului. Primavara trebuie sa ne aduca daruri, traditii si obiceiuri, dar mai presus de toate, eleganta.

Leave a Reply