Cum te poti destinde atunci cand faci munca de birou

Cand spun “a te destinde” ma refer la ceva activitati care sa te scape de durerile de spate si de plictiseala bineinteles. Foarte multa lume ia in deradere munca de birou si o trateaza cu superficialitate, transand situatia din start prin ceva de genul “aaa, stai toata ziua la PC si nu faci nimic, nu misti un pai”… Ei bine, nu e chiar asa. Munca intelectuala e destul de solicitanta si stresanta si trebuie sa rupi ritmul din cand in cand daca vrei sa ai performante destul de bune. Prin firmele straine, multinationale, angajatii au sali de “distractii” in care pot sa stea sa se uite la TV, sa joace biliard sau ping pong si asa mai departe.

Dupa cum stiti, eu stau la PC peste 10 ore pe zi si nu e simplu deloc mai ales ca trebuie sa fac munca creativa, nu bag date de pe coli A4 in programe sau chestii de-astea. O sa va povestesc cum reusesc sa imi pastrez interesul pentru munca pe care o fac si ce metode am sa rup ritmul si sa destind putin atmosfera. Asadar, sa avem urmatoarele activitati complementare:

  • Repar calculatoare. Da, desi am zis clar si raspicat ca nu mai am service acasa, ma mai ingrijesc de PC-urilor prietenilor apropiati. Ma ajuta sa nu-mi ies din mana si e exact ce am nevoie ca sa rup ritmul “creativ”. Ma mai distrez cu ceva troubleshooting sau ceva instalari de Windows.
  • Alerg 10 km. Bine, nu reusesc sa alerg 10 km in fiecare zi pentru ca nu am timp. Uneori tot ce imi permit sunt 5-6 km pe care ii alerg in 30 de minute, dupa, inapoi la scris.

Leave a Reply