Daca centrele de dezmembrari exista si in UE, cu anvelopele second hand suntem unici

Mergeam ieri pe strada linistit si ce ma gandesc eu, sa ma uit pe la masinile parcate pe marginea drumului, la anvelope. Nu mica mi-a fost mirarea sa vad ca pe toata strada, nu exista o singura masina cu cauciucuri bune. Din contra, am vazut chiar si masini de la 10.000 de euro in sus cu cauciucuri jalnice, genul slick de Formula 1. la unele iesise si sarma.

Cum sa ai masina de 10.000 de euro si cauciucuri la sarma? E de-a dreptul incredibil ce se intampla in Romania anului 2015. Parca am fi moldovenii de peste Prut, care isi cumpara masini scumpe si mananca iaurt cu pita urmatorii 10 ani de zile. Nu exista bani de cauciucuri pentru Mercedes? Nasol atunci… Ce poti sa mai spui de cat faptul ca e tristete maxima in acest sector cel putin in Severin…

A, si mai e nenorocirea aia cu cauciucurile second hand pe care dai cam jumatate din pretul unui cauciuc nou si primesti in schimb o opinca cu cativa milimetri de floare. Ar fi normal sa primesti in schimb niste cauciucuri pe jumatate consumate, insa bineinteles ca nu se intampla asa. Cei din Severin se duc si ia cauciucurile de la gunoi din Germania si le pun apoi in vanzare.

Am inteles ca in strainatate exista centre de dezmembrari. Sunt curios daca exista si centre in care se vand cauciucuri second hand ca la noi. Cred ca doar in Romania are aceasta industrie de cartier marginas. Numai intr-o tara in care oamenii nu vor sa constientizeze cat de important este sa ai cauciucuri de calitate poate sa infloreasca o asemenea industrie. Sper sa nu aveti parte de situatii neplacute datorate cauciucurilor second hand sau a celor uzate peste masura.

Leave a Reply