Daca de Craciun au fost 10 grade, nu vreau sa stiu cum va fi la vara

Nu stiu ce se intampla cu vremea asta, insa ieri la Severin au fost nici mai mult nici mai putin de 10 grade Celsius. A fost cu siguranta cel mai cald Craciun pe care il tin minte. Mai sunt cateva zile si trecem in 2016 si-mi aduc aminte faptul ca anul trecut, de Revelion, la Severin au fost -20 de grade Celsius. Pe 1 m-am dus eu la munca si atata indica termometrul din masina, care nu prea minte. Atunci mi-a inghetat si apa pe furtunele de la radiator. Curios daca de Revelion o sa avem tot 10 grade cu plus ca de Craciun. O diferenta de 30 de grade fata de anul trecut mi se pare cel putin dezastruoasa si ar trebui sa fie un semn de intrebare foarte important pentru cei care intr-adevar au puterea de a lua decizii in legatura cu incalzirea globala.

Ma uit pe prognoza pe urmatoarele 10 zile si ma mai linistesc. pe 1 ianuarie nu vom avea -20 de grade Celsius, ci doar -8 grade. E destul de ok fata de anul trecut. Daca intram in ianuarie tot cu 10 grade cu plus chiar era o problema. Duminica se duce valul de caldura cu un varf de +16 grade Celsius, dupa care temperaturile incep sa scada in aceasta zona a Mehedintiului. Ajung pe la +9, apoi la 0 grade pe timp de zi incepand cu ziua de miercuri. Noaptea, incep sa vina temperaturile specifice timpului, -7, -8 grade.

Nu vreau sa stiu cum va fi la vara, ma astept la niste temperaturi destul de scazute pentru atunci daca s-a tot decalat cu aproape o luna anotimpul asta. Cand ai 10 grade celsius iarna in loc sa ai 0, e clar ca aceste grade se vor face simtita in alta perioada. Se spune ca temperatura este ciclica si ma astept la o luna mai cu 0 grade, n-ar fi exclus, nu?

Leave a Reply