Datoria de a fi parinte un parinte responsabil

Ma uit in jur si am impresia uneori ca traiesc intr-o lume din care eu nu fac parte. Sau cel putin nu as vrea. Rautatea si prostia predomina ca atribute printe tanara generatie si se plimba ca o molima, de la unul la celalalt. Simt ca nu mai exista caracter si nici personalitate. Asta am simtit ieri cand auzeam la stirile de pe ProTv detalii despre parinti care isi abandoneaza copiii prin maternitati la cateva ore dupa nastere, cand auzeam stiri despre copii violati de parinti, sau batuti de acestia, copii lasati nesupravegheati si copii care ajung in coma alcoolica. Oare asta sa fie Romania in care traim sau e doar o iluzie creata de televiziune cu intentie dubla, odata de indobitocire a populatiei si pe alta parte pentru rating?

Faptul ca aceste cazuri ajung la stiri inseamna ca ele exista. Sunt doar o parte infima din lucrurile de acest gen care se intampla zilnic. Poate ca exista cazuri mult mai grave insa mediatizarea lor inca nu a ajuns pe micile ecrane.

Stateam si ma gandeam cata minte trebuie sa ai in cap (sau mai bine zis sa nu ai), astfel incat sa abandonezi un copil nou nascut intr-o maternitate goala si pustie de suflete calde… sa lasi acolo un suflet care nu are nici o vina ca s-a nascut. Ma ingrozesc teribil genul acestea de realitati. Uneori as vrea ca stiinta sa evolueze de 100 de ori mai repede, astfel incat sa se probeze teoria lumilor paralele. Sa strabat lumi paralele pana cand nimer intr-una cu mult mai putina rautate si prostie.

Poate ca lumea e alcatuita in mod egal si din fapte bune, insa acestea nu fac rating printr-o populatie egoista si meschina, avara si lacoma. Poate acesta este unul dintre motivele existentei stirilor de la ora 5.

Nu ma pot duce cu gandul in acea directie in care sa pot intelege acest tip de rautate, de a nu-ti iubi propriul copil. Scopul vietii in sine il vad finalizandu-se cu un copil, cu un urmas. Atunci cand ai un copil, incepe o noua etapa in viata si planuri noi. Trebuie sa ii cumperi o multime de lucruri la care de altfel nu te-ai fi gandit niciodata. Un umidificator bebe, un patut confortabil si un carucior cu care sa il plimbi prin oras. Sunt 3 accesorii care ii vor face viata micutului mult mai usoara.

Stateam si ma gandeam daca e nevoie de foarte multi bani in cresterea unui copil. Majoritatea celor care ii abandoneaza aduc acest argument, al situatiei financiare. Sunt de parere ca atata timp cat exista dragoste si intelegere, amanunte si detalii precum banii se cam pierd in peisaj. Un peisaj din care fac parte suflete si emotii, trairi si sentimente. Un peisaj in care se intrevede un viitor si o generatie, un timp trecut si unul viitor.

Leave a Reply