Datoria la întreținere – veșnica problemă a românului

Am auzit destul de recent de cineva care are peste 6000 de lei de plată la întreținere. Locuiește într-un bloc din Drobeta Turnu Severin și când aud asemenea cazuri, mă întreb cum dumnezeului poți să stai ani de zile fără să plătești un leu la întreținere? Vă dați seama că nu avea cum să se adune 6000 de lei de plată la întreținere de pe un an pe altul. Cred că omul nu a plătit de mai bine de 5 ani și de curiozitate am intrat într-o scară de bloc și am observat că majoritatea locatarilor de pe acea scară aveau datorii. WTF? De ce nu își plătesc oamenii datoriile?

Păi în primul rând nu le plătesc pentru că ei nu le consideră mai importante decât propriile nevoi. Ei fumează de 800 de lei pe lună dar nu au de gând să dea 200 de lei la întreținere. Ei bea de 20 de lei pe zi, dar nu pot să achite 500 de lei datorie la întreținere. Ei cumpără telefoane copiilor de 1500 de lei, cele cu 600 nu mai sunt bune cică, dar au datorii de 1500 de lei la întreținere. Românii au datorii la întreținere din cauza faptului că majoritatea sunt niște fuduli și din cauza faptului că nu au fost niciodată trași de coaie pentru aceste datorii, nici nu se stresează prea tare cu ele. Drept urmare, uite că sunt oameni care au 6000 de lei și peste datorie.

Să vezi ce frumos or să rămână cu cortul în stradă acești oameni care din inconștiență, fudulie,  din cauza faptului că se cred foarte șmecheri sau că nimeni nu le poate face nimic, că nimic rău nu se poate întâmpla dacă nu plătesc, decid să sară peste plata întreținerii la bloc.

Leave a Reply