De cât să cumperi o mașină second hand din România mai bine te călugărești. Suspiciunea.

Suspiciunea băltește în sectorul acesta al mașinilor second hand pentru că este un lucru știut: samsarul român e sinonim cu țeapa. De fapt, există două feluri de samsari și anume samsarul halap  care aduce totuși mașini bune pe care cere +1000 euro față de prețurile normale și samsarul țepar care oricum cere mult pe o troacă adusă din străinătate dar face pe drac-n patru ca să îi mascheze problemele tehnice sau de caroserie. Așadar, în cele ce urmează o să trecem în revistă 4 suspiciuni care apar în mintea oricărui român care cumpără o mașină din țară.

4 suspiciuni care apar în mintea noastră atunci când vrem să cumpărăm o mașină de la samsari

  1. Suspiciunea funcționării impecabile declarate de vânzător. Bineînțeles că mașinile samsarilor sunt cosmetizate până la Dumnezeu. Altfel ce motiv au să ceară o grămadă de bani?
  2. Suspiciunea actelor – asigurarea niciodată nu ai cum să o verifici. De cât cele de Bulgaria se pot verifica, dar dacă e mașina de Franța cu siguranță asigurarea e cu bucluc.
  3. Nu primești niciodată al doilea set de roți. E lucru știut că străinătatea are două rânduri de roși la mașină. De iarnă și de vară. Rare sunt cazurile când samsarul îți dă ambele seturi de roți. De ce să nu le vândă el separat pe cele din sezonul celălalt?
  4. Pozele de pe internet diferă de realitate. Nu de puține ori am mers la fața locului și am văzut altă mașină față de cele din poze. Mulți le fac poze când sunt scoase de la spălat și dacă sunt încă ude capătă altă nuanță. Întotdeauna își pui întrebarea dacă la fața locului vei vedea aceeași mașină ca cea văzută pe net.

Leave a Reply