De ce băncile sunt cămătari?

Bună întrebare. Cred că știe toată lumea răspunsul: pentru că în România cel puțin, la conducere, sunt niște oameni corupți până în ultima lor moleculă și pentru că preferă să-și umple ei buzunarele cu parandărăt în loc să țină cu poporul. În România, dacă cumperi o locuință pe 30 de ani cu 50.000, peste 30 de ani vei fi dat înapoi aproape dublu adică 80.000 de euro.

Cam așa arată toate calculatoarele de credit pe care le iei la puricat. În plus, mai sunt băgate comisioane și asigurări de viață și multe alte taxe mizerabile în contract cu care băncile vor ciupi niște sume mici lunar dar pe care dacă le vei aduna 30 de ani, vei vedea că ai fi putut să-ți cumperi o mașină cu ei. Discutăm aici pentru comisioanele de administrare pachete, despre asigurările de viață despre comisioanele de administrare a conturilor sau a cardurilor și așa mai departe.

De ce sunt băncile cămătari? Pentru că li se permite. În România nu a ținut nimeni cu românul, absolut nimeni. Am fi putut ajunge și noi ca polonezii azi dar ce să faci dacă am votat întotdeauna cu niște muiști care nu au avut niciodată ca scop bunăstarea celor care i-a trimis acolo.

În fine, să nu mai dăm vina pe alții căci este și vina noastră. Cum am votat, așa am evoluat. Ne-am mulțumit de ani de zile să votăm oameni care s-au perindat de când lumea pe la conducerea țării fără rezultate notabile. Bine, singurul lucru vizibil la ei a fost pricopseala. Ei au devenit din ce în ce mai bogați iar noi, cetățenii cu drept de vor am devenit tot mai săraci.

Leave a Reply