De ce comunitățile de Counter-Strike nu rezistă în România

Ca fost jucător de calibru de Counter-Strike 1,6, pot să vă spun că am petrecut destul de mult timp pe servere și prin comunități. De când m-am apucat de blog m-am lăsat de Counter-Strike. Totuși, când mai am câte un ceas liber, nu ezit să mai joc puțin Global Offensive. Din păcate, am constatat și constat în continuare faptul că nu există comunități longevive în adevăratul sens al cuvântului.

Iată câteva motive principale pentru care nu există comunități longevive în România

  1. Nimeni nu vrea să se implice la modul serios. Toți vor să fie admini pe servere doar când joacă, uitând faptul că a fi admin înseamnă a supraveghea serverul.
  2. Încă există foarte multe comunități corupte de coduri. Nicăieri în lume nu se mai joacă cu coduri în afară de Rusia. Dacă vreți la Putin… mno…
  3. O dată cu trecerea pe Global Offensive, toată lumea folosește microfonul. Astfel, toxicitatea și jignirile gratuite ale unor copii proști reușesc să distrugă serverele.
  4. Nu există unitate. E foarte greu să menții o comunitate la nivel mare dacă oamenii nu sunt încurajați să rămână pe server. Oamenii nu mai țin la ideea de comunitate.
  5. Administratorii aleși pentru servere nu știu să administreze serverele respective. Nu știu să aleagă o harta, nu știu nici măcar comenzile pentru vot. Dacă nu ții cont de părerea jucătorilor, aceștia pleacă. Nu vor sta pe o mapă care nu le place.
  6. Problemele legate de funcționarea forumului nu se rezolvă în timp util. Forumul care este căzut alungă oamenii și de pe server pentru că mulți nu înțeleg un lucru: cel puțin în România, forumurile sunt cele care creează comunitatea pe servere.

Leave a Reply