De ce dracului ai cumpăra detergent din târg?

Am observat că există foarte multă lume care vinde detergent și cosmetice în târgul de vechituri din Drobeta Turnu Severin. Întrebarea mea este de ce dracului ai cumpăra dero sau cosmetice de la ei din moment ce au aceleași prețuri cu ce găsești prin hipermarketuri? Înainte, când se aducea Ariel de la sârbi și era mai bun și mai ieftin, înțelegeam, dar acum care-i vrăjeala?

E clar că oamenii cumpără din târg asemenea lucruri dar de ce? Poate că așa s-au obișnuit din vremurile de demult. Dacă oamenii nu ar cumpăra așa ceva, cei care le vând nu ar mai pierde timpul prin târguri cred, pentru că nu au nimic în plus față de ce găsești printr-un hipermarket. Astfel, mai este de plătit și masa în târg, că doar nu te lasă nimeni să vinzi acolo dacă nu plătești taxa aia către Primărie. Și mai sunt și taxe la stat pentru că totul e legal și etc.

Sunt câteva industrii de-astea pe care eu unul nu le pot pricepe sau hai să nu le zicem industrii, să le zicem numai idei de business. Adică înțeleg că în România se vinde absolut orice, dar nu înțeleg de ce nu se merge un pas mai departe. Văd aceleași tarabe cu detergenți și cosmetice în acel târg de ani de zile și nimic nu e schimbat, nici măcar poziția produselor. Cred că acest lucru arată capacitatea vizionară a românului obișnuit să facă bișniță. El știe un singur lucru: să cumpere mai ieftin și să vândă mai scump într-un singur loc, fără să vină cu ceva nou sau să aducă ceva în plus față de alții din târg care fac același lucru.

Leave a Reply