De ce este atât de dificil să cumperi o mașină second hand în România

După ce timbrul de mediu a fost eliminat, am început să mai caut și eu mașini pe internet întrucât v-am spus că sunt în căutare. Atunci, am observat ceva destul de interesant: au apărut tot felul de mașini care mai de care mai ponosite pentru care se cer foarte mulți bani.

Cum se explică fenomenul? Ei bine, toți cei care au avut taxele recuperate și s-au resemnat cu gândul că nu vor mai putea vinde vreodată acele mașini în care evident că nu au investit nimic, le-au scos acum la vânzare. Să vezi un Opel Zafira din 2001 înscris, 1.8 benzină, pentru care se cer 3000 de euro este un adevărat fiasco. Pentru cei care nu știu, un Zafira neînscris pe benzină, din 2001, se găsește pe la 1300 – 1500 de euro maxim.

E atât de dificil să cumperi o mașină second hand în România pentru că ai de-a face cu foarte mulți factori ce-ți distrag atenția de la lucrurile importante sau mai bine zis, ai de-a face cu niște detalii la care trebuie să fii foarte atent astfel încât să nu iei vreo țeapă. Tot ce înseamnă second hand în România este frate bun cu defectul ascuns așa că trebuie să pleci mereu de la premiza că mașina pe care vrei tu să o cumperi are niște probleme pe care proprietarul încearcă să ți le scundă, nu să ți le spună. După ce cumperi mașina, dacă nu a fost înscrisă, trebuie să suporți calvarul de la RAR, de la Taxe și Impozite Locale, de la Serviciul Înmatriculări. Ca să finalizezi înscrierea unei mașini în România, ai nevoie cam de 2-3 luni de zile din moment ce RAR-ul programează deja la 45 de zile.

Leave a Reply