De ce este important medicul veterinar?

Cred ca toata lumea stie ce este medicul veterinar. Medicul veterinar este doctorul care se ocupa de animale, nu doar de animalele noastre de companie, ci de animale in general. Cum noi oamenii mergem la doctor atunci cand nu ne simtim bine, asa si animalele trebuie duse la veterinar atunci cand sunt bolnavioare. Medicul veterinar este cel care intocmeste carnetele de sanatate pentru animalutele noastre de companie, cel care le face vaccinurile si cel care le trateaza atunci cand se simt rau.

Cu totii am avut animale de companie ori in copilarie ori recent si sunt sigur ca marea majoritate nu le-am dus la veterinar dupa ce acestea s-au nascut sau dupa ce le-am cumparat. Foarte mare gresala, atunci cand sunt in crestere, animalele au nevoie de mult mai multa atentie din partea noastra dar si de medicamente serioase in cazul in care au ceva afectiuni.

Cum am putea oare sa obisnuim oamenii sa isi duca animalele de companie la control periodic? Romanii merg pe ideea de “lasa ca nu o sa se imbolnaveasca tocmai catelul meu, nu il duc la vaccinat”… O abordare tipic romaneasca si destul de anapoda gandita. Exista atatea cabinete veterinare precum cel de aici, astfel incat nu se pune problema sa nu ai unde sa-ti duci animalutul la control. In plus, clinici precum mobile-vet.ro isi ofera serviciile si la domiciliu, asa ca nu este nimeni nevoit sa isi impinga cainele in masina cu forta si sa il duca in oras la control, la vaccinat sau la tratament.

Animalele de companie sunt singurele capabile sa ne ofere afectiune neconditionata. Ele desi nu au puterea de a ne intelege, simt si se atasaza de noi sufleteste. Au si ele sufletele lor si sunt fiinte afectuoase. Din acest motiv, si noi la randul nostru trebuie sa fim oameni responsabili si sa incercam pe cat posibil sa avem grija de ele, sa le oferm mancare specifica lor, nu resturile de la masa noastra, sa le ducem la vaccinat la timp si la control periodic, asa cum scrie la carte. Totul se rezuma la responsabilitate si la dorinta noastra de a face lucrurile intocmai. Medicul veterinar este foarte important si trebuie sa fim constienti de importanta lui daca tinem cu adevarat la animalele noastre de companie.

Leave a Reply